Tiesitkö? Näin liikunta hyödyttää seksielämääsi

Tiesitkö, että liikunnasta voi olla apua myös makuuhuoneen puolella? Everyday Health -sivusto listasi yhdeksän asiaa, miten liikunta voi edesauttaa seksielämääsi.

Liikunnalla on lukuisia, elämää muuttavia hyötyjä. Liikunnasta voi löytää avun masennukseen, sydäntauteihin ja diabetekseen. Se myös estää ylimääräisen painon kertymistä, vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja lisää keuhkojen tilavuutta. Liikunta on myös perusta aktiiviselle seksielämälle, ja sitä kautta paremmalle parisuhteelle.

Parantaa aineenvaihtoa ja verenkiertoa

Säännöllinen liikunta kiihdyttää aineenvaihduntaa, kiinteyttää kehoa ja virittää aivoja seksuaaliseen tyydytykseen. Kiihtynyt verenkierto ei ainoastaan saa poskia punoittamaan, vaan helpottaa myös kiihottumista. Kostuminen, genitaalialueen tunneherkkyys ja seksuaalisen innostumisen kihelmöinti liittyvät kaikki hyvään verenkiertoon.

Anna aivojesi kylpeä endorfiineissa

Liikunta hyödyttää erityisesti naisia, sillä se lievittää stressiä ja selkeyttää ajatuksia. Mitä tulee naisiin ja seksiin, on kiihottumisessa kyse usein mielentilasta. Liikunnan aikana aivot vapauttavat endorfiineja, jotka huuhtovat kireyden mennessään ja tuovat mieleen positiivisia asioita.

Tasoittaa hormonivaihteluita

Säännöllinen liikunta ei ainoastaan polta kaloreita, vaan vapautuvat endorfiinit myös laskevat stressihormoni kortisolin tasoa ja lisäävät hyvän olon tunnetta. Lisäksi liikunta lisää testosteronin tuotantoa lisäämällä lihasmassaa, joka nostaa libidosi uusiin korkeuksiin ja parantaa kehonkuvaasi.

Helpottaa vaihdevuosia

Erään selvityksen mukaan joogaaminen voi vähentää kuumia aaltoja merkittävästi, tai jopa poistaa ne kokonaan. Jooga opettaa kehoa rentoutumaan: hengitystiheys ja syke laskevat ja aineenvaihdunta kiihtyy. Lisäksi joogassa korostetaan mielen ja kehon hallintaa, joka voi auttaa lieventämään ja vähentämään kuumia aaltoja.

Parantaa itsetuntoasi

Erään selvityksen mukaan 68 prosenttia painoa pudottaneista naisista piti itseään laihtumisen jälkeen seksuaalisesti viehättävänä, kun ennen painon putoamista niin tunsi vain 26 prosenttia osallistuneista. Muutoksella oli ilmeinen vaikutus myös heidän seksielämiinsä. Ennen painonpudotusta 63 prosenttia myönsi arastelevansa kehonsa näyttämistä alasti, mutta laihtumisen jälkeen samoin vastasi enää 34 prosenttia.

Yhdessä liikkuminen lähentää

Jos urheilet kumppanisi kanssa tiiminä, liikuntaan on paitsi helpompi sitoutua, niin myös kiinnytte enemmän toisiinne. Urheilun myötä voitte molemmat katsoa toisianne ylpeitä ja nauttia siitä, mitä näette.

Saat adrenaliinin jylläämään

Jos lähdette kumppanisi kanssa harrastamaan hieman uskallusta vaativia lajeja, kuten kalliokiipeilyä tai laskettelua, adrenaliini saa perhoset lepattamaan vatsoissanne samalla tavalla kuin ensitreffeillä. Saatte tuntea olonne kuin uudelleen rakastuneiksi.

Sensuelleista lajeista viettelijän taitoja

Jotkut liikuntamuodot voivat auttaa erityisesti naisia vapauttamaan sisäisen jumalattarensa. Kokeile esimerkiksi sensuelleja tanssitunteja tai burleski-tuntia – poltat kaloreita samalla kun herättelet viettelijän taitojasi.

Vie urheilutreenisi makuuhuoneeseen

Jos liikunta edistää seksielämääsi, niin itse seksin harrastaminen vasta tuplaakin hyödyt. Energinen sessio makuuhuoneen puolella kuluttaa tehokkaasti kaloreita ja antaa varsinaisen kokovartalotreenin varsinkin, jos käytte läpi useita eri asentoja ja panostatte esileikkiin.

Lue myös:

    Uusimmat