Mainos
Mainos

Piristystä makuuhuoneeseen! 8 ruokaa, jotka parantavat seksielämääsi

Kaipaatko vipinää vällyjen väliin? Apu voi löytyä oikeasta ruokavaliosta.

Tietyt ruoat ovat kautta historian tunnettu hyvinä lemmenlääkkeinä. Uskallatko testata?

1. Valkosipuli

On kenties yllättävää, että valkosipulia pidetään lempeä liekittävänä ruokana ottaen huomioon sen maineen pahanhajuisen hengityksen luojana. Todellisuudessa valkosipuli on kuitenkin ollut tunnettu sukuviettiä kiihottavana aineena jo muinaisen Egyptin aikoihin.

Valkosipulissa on erittäin paljon allisiinia, joka parantaa verenvirtausta tehden sinusta valppaamman, parantaen kestävyyttäsi ja antaen sysäyksen energiaa. Täydellinen valinta petipuuhia ajatellen siis.

2. Hunaja

Keskiajalla ihmiset nauttivat hunajajuomia parantaakseen seksuaaliviettiään.

Muinaisessa Persiassa pariskunnat käyttivät kokonaisen kuukauden häiden jälkeen juomalla hunajaisia juomia. Uskottiin nimittäin, että se auttaisi tekemään avioliitosta menestyksekkään. Siitä termi 'honeymoon', kuherruskuukausi.

Hunajassa on paljon B-vitamiineja ja booria, joita miehet tarvitsevat testosteronin muodostamiseen.

3. Inkivääri

Inkivääriä pidetään voimakkaana sukuviettiä kiihottavana aineena, joka parantaa seksuaalista kyvykkyyttä. Sen tuoksun uskotaan stimuloivan verenkiertojärjestelmää helpottaen näin veren virtausta joka puolelle elimistöä. Se auttaa myös palauttamaan voimat sairastamisen jälkeen.

Hauduta inkivääriä kuumassa vedessä, lisää vähän sitruunaa ja hunajaa, ja nauti tästä vastustuskykyä lisäävästä juomasta.

4. Chorizo

Tämä rasvainen ja mausteinen makkara sisältää paljon proteiinia ja sinkkiä, jotka auttavat testosteronin tuotannossa. Se on myös hyvä tiamiinin lähde. Tiamiini edistää aminohappojen imeytymistä elimistöön ja auttaa muuttamaan ruoan energiaksi. Ja energiaa petipainissa tarvitaan!

5. Viikunat

Viikunat ovat yksi historian tunnetuimmista seksiin ja syntiin liitetyistä ruoista. Niiden vaikutus seksuaalisuuteen on tunnustettu monissa kulttuureissa. 

Viikunat ovat tulvillaan antioksidantteja, flavonoideja, kuitua ja kaliumia. Lisäksi niistä löytyy rautaa, joka auttaa sydämen ja verisolujen toiminnassa. Rauta helpottaa myös väsymystä, jolloin energiaa riittää uusiin aktiviteetteihin.

6. Lakritsi

Muinaisessa Kiinassa ja Egyptissä lakritsin uskottiin vahvistavan kiihottumista ja himoa. Jopa sen tuoksun uskotaan riittävän. Eräässä tutkimuksessa lakritsin tuoksun huomattiin lisäävän verenvirtausta 13 prosentilla.

Uskotaan, että lakritsi sisältää seksihormoneihin vaikuttavia yhdisteitä, mutta tieteellisiä todisteita tästä ei kuitenkaan ole.

7. Marjat

Eräs marjojen makuuhuonetaitoja piristävien vaikutusten salaisuuksista on niiden suuri sinkkipitoisuus. Sinkki on nimittäin avain libidon leiskumiseen.

Sinkki säännöstelee testosteronia, joka on miehille tärkeää siemennesteen muodostuksen kannalta. Naisia sinkki auttaa pääsemään tunnelmaan seksiviettejä vahvistamalla.

8. Lohi

Monia mereneläviä pidetään luonnollisina lääkkeinä seksihalujen piristämiseen, mutta lohi nousee asteikolla ylimmäksi.

Lohta syömällä saat muun muassa proteiinia, joka on tärkeää kestävyyden kannalta. Lohi sisältää myös runsaasti omega-3-rasvahappoja, jotka nostavat todistetusti serotoniinitasoja aivoissa nostaen näin mielialaa. Lisäksi lohi sisältää A-,D- ja B-vitamiineja sekä kalsiumia, joiden kaikkien tiedetään nostavan halukkuutta.

Nappaa vinkit Hans Välimäeltä ja valmista täydellinen lohi päivällispöytään:

Lähde: Healthista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja