Eikö laihdutus onnistu? Nämä asiat voivat sotkea aineenvaihduntasi

Liikut paljon, ja panostat terveelliseen ruokavalioon. Tästä huolimatta voit huomaamattasi hidastaa laihtumistasi muilla elämäntavoillasi. Opi, mitkä tavat hidastavat ja häirisevät aineenvaihduntaasi niin, että laihtuminen vaikeutuu.

Aineenvaihduntamme avulla kehomme hyödyntää ruuasta saatuja ravintoaineita. Jos aineenvaihduntamme hidastuu, kilot kertyvät helpommin. Pidä aineenvaihduntasi tehokkaana seuraavien ohjeiden avulla, jotta laihdutusprosessi sujuisi kivuttomammin.

Et juo tarpeeksi vettä

Kehosi tarvitsee nestettä elintoimintojen ylläpitoon. Kun keho ei saa nestettä tarpeeksi paljon, se ei myöskään voi polttaa ravintoa kaloreiksi kovin tehokkaasti.

Muista myös, että elimistö polttaa kaloreita muuttaessaan kylmän veden ruumiinlämpöiseksi. Tästä syystä esimerkiksi lämpimän teen juominen ei tee aineenvaihdunnallesi niin hyvää, kuin lasillinen kylmää vettä.

Et saa tarpeeksi D-vitamiinia

Jos sinulla on puutosta D-vitamiinista, painonpudotuksesi hidastuu. D-vitamiinin puutos aiheuttaa sen, että greliini-nimisen hormonin määrä elimistössä kasvaa, ja tämän vuokis myös ruokahalusi kasvaa. 

Saattaa olla, että D-vitamiinia on hankala saada siitä ruuasta, joka on osa dieettiäsi. Hanki vitamiini tässä tapauksessa purkista, etenkin talviaikaan, jolloin et saa D-vitamiinia auringosta.

Lopetat kahvinjuonnin dieettisi ajaksi

Kofeiinilla on melko huono maine, mutta se voi itseasissa antaa sinulle hieman lisätehoa laihdutukseen. Kahvi ei tee suurissa määrissä hyvää, mutta jos olet aina juonut muutaman kupin kahvia tai teetä päivässä, ei tätä tapaa kannata muuttaa laihdutuksen ajaksi. Kun pidät tavastasi kiinni, aineenvaihdunta rullaa hyvällä teholla.

Et saa riittävästi unta

Ihmiset, jotka kärsivät säännöllisesti unenpuutteesta, painavat yleensä enemmän kuin he, jotka saavat nukuttua hyvin. Tutkimusten mukaan tämä johtuu siitä, että unettomuus voi vaikuttaa näläntunnetta sääteleviin hormoneihin. Kun nukut huonosti, olet nälkäisempi.

Koet jatkuvaa stressiä

Jatkuva stressi vaikuttaa helposti kaikkiin elämämme osa-alueisiin. Se myös sekoittaa aineenvaihduntamme. Kun koemme stressiä, kehomme tuottaa enemmän niin kutsuttua stressihormonia, kortisolia. Näin mieli ja keho ovat jälleen sidottu toisiinsa: kun mieli voi hyvin, kehokin toimii paremmin.

Lue myös:

    Uusimmat