Eikö autosi ilmastointi toimi? Näin huollat sisäilmaa!

Kuuma auto ei viilene, vaikka ilmastointilaite pauhaa täysiä. Myös sisäilma on huono ja tunkkainen – mikä avuksi?

Matkustaminen sujuu mukavammin eivätkä autoilijat saa tartuntoja bakteereista ja muista pöpöistä, kun autossa kiertää viileä ja raikas ilma.

Ilmastointilaite tulisi huoltaa kolmen vuoden välein, jotta se toimii kunnolla. Laitteen teho perustuu kylmäaineen määrään, joka haihtuu joka vuosi. Jos ainetta on liian vähä, voi ilmastointilaite rikkoutua. Etenkin Suomessa kylmälaitteet ovat kovilla, koska niitä käytetään vain kesäisin. Jos koet, että ilmastointilaitteesi teho on huonontunut, on se syytä viedä huoltoon.

Myös höyrystimen desinfiointi ja sisäilman suodattimien vaihto on tärkeää, sillä myös auttaa pitämään auton sisäilman viileänä. Tämän lisäksi se helpottaa esimerkiksi pölyallergisen oloa, kun ilmastointi ei nostata vanhaa pölyä leijailemaan pitkin autoa.

Tunkkainen haju autossa?

Myös auton tunkkainen tuoksu ja sisäilma johtuvat likaisista suodattimista. Puhdistuksen voi helposti tehdä myös itse laittamalla ilmastoinnin, sisäilman kierron ja puhalluksen päälle autossa ja suihkuttumalla puhdistusnestettä auton putkistoihin.

Tunkkainen tuoksu voi olla myös pesemättömien sisätilojen syytä. Penkit tulisi imuroida säännöllisesti ja likatahrat poistaa siihen sopivan aineen avulla. Vaikeat likatahrat, kuten rasva- ja limsatahrat, saa irti esimerkiksi jarrunpuhdistusaineella – suihkuta sitä kankaalle, jonka avulla pyyhit varovasti tahraa. Älä käytä paljoa vettä auton sisätiloja pestäessä.

Muista pestä myös auton muoviosat ja ikkunapinnat sisältä niille tarkoitetuilla aineilla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja