"Ei tule onnistumaan" – HPK:n villitsijä suhtautuu tyynesti Kärppien pelaajien provosointiyrityksiin

HPK:n kultakypärä Teemu Turunen johtaa HPK:n rynnistystä SM-liigan finaaleissa Kärppiä vastaan monella eri tavalla. Pistenikkarista kuoriutuu tarpeen tulessa kova hämmentäjäkin.

Turusesta on tullut yksi HPK:n taisteluhengen ilmentymistä pudotuspeleissä. Kovat otteet eivät ole pystyneet horjuttamaan Turusta.

Päinvastoin. Turunen on iskenyt itse vastustajien ihon alle tarvittaessa. Hän on ollut finaaleissakin tuttu vääntökumppani Kärppien pakkien kanssa maalilla.

– Tulee mentyä paljon maalille, siellä niitä paineja aika usein syntyy, Turunen tuumi.

Turusen pelin taso ei ole pudotuspeleissä notkahdellut, vaikka häntä on otettu välillä kovaakin.

– En minä siitä itseeni ota. Ei tule onnistumaan, Turunen viittasi hänen sulkemiseen pois pelistä rajuilla otteilla.

Kuznetsovilta mallia tuuletuksesta

Turunen sytytti Hämeenlinnan yleisön hurjaan pauhuun 2–1-maalillaan toisessa erässä. Vastaavasti kun piti suojella omaa maalia, Turunen uhrautui joukkueen eteen.

Turunen villitsi yleisöä maalin jälkeen lisää Washington Capitalsin NHL-tähti Jevgeni Kuznetsovilta opitulla ”lintutuuletuksella”.

HPK on näyttänyt, ettei runkosarjan ylivoimainen voittaja ole mahdoton vastus HPK:lle, joka on vaikea torjuttava, kun se saa tiistain kaltaisen hurmoksen päälle.

– Kyllä tämä antaa itseluottamusta, mutta neljä voittoa pitää ottaa. Tasaisia pelejä nämä ovat, ei Kärpät mikään lyömätön porukka ole.  

Lue myös:

    Uusimmat