HPK:n taistelijalaituri jätti Kärppien filmaamissyytökset omaan arvoonsa: "Aika kyseenalaisia juttuja tuli heiltäkin"

6:04
Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa HPK-Kärpät-ottelusta.

Kärppien vaihtoaitiosta näyteltiin sukeltamismerkkejä HPK:n pelaajien suuntaan toisessa SM-liigan finaaliottelussa. HPK:n Eetu Tuulola ei jaksanut Kärppien eleistä stressata.

HPK vei erittäin intensiivisen finaalin 3–1 ja tasoitti ottelusarjan 1–1:een. Kärppien pelaajat tuskastuivat sitkeisiin kotijoukkueen peleihin, ja antoivat vihjauksia kerholaisten filmaamisesta.

Laituri Eetu Tuulola sanoi, ettei hän pannut kärppäläisten elehtimistä merkille ottelun aikana.

– He saavat näyttää mitä haluavat. Aika kyseenalaisia juttuja tuli heiltäkin. Kaukalossa tapahtuu kaikenlaista ja tunteella mennään, Tuulola sanoi MTV Urheilulle ottelun jälkeen.

Kärpät otti seitsemän kahden minuutin rangaistusta, kun HPK selvisi neljällä kakkosella. HPK rankaisikin kahdella ylivoimamaalilla.

– Oli hyvä, että saimme käännettyä jäähysuhteen ensimmäisestä ottelusta. Taistelimme hienosti ja näytimme mitä olemme valmiita tekemään voiton eteen, Tuulola totesi.

Tuulola otti yhteen verbaalisesti ja vähän fyysisestikin avauserässä Kärppien hämmentäjän Jari Sailion kanssa. Mitä siellä juteltiin?

– Kuulumisia vaihdettiin.

Hyvä syöttö kolmanteen maaliin

Tuulola oli järjestelmässä HPK:n 3–1-maalia, kun hän löysi oivalla syötöllä Janne Tavin maalin kulmalta.

– Silmät kiinni ja sinnepäin. Tällä kertaa Tavi oli siellä valmiina, Tuulola naurahti.

Tuulolalla oli hyvä mahdollisuus saada maalikin tilille, mutta veto lopussa tyhjänä ammottaneeseen Kärppien maaliin meni vähän ohi. Tuulola pyöritteli päätään tilanteen jälkeen.

– Enemmänkin ajattelin sitä, että pääsisin vaihtoon pitkän vaihdon jälkeen.

Isä jättänyt rauhaan

HPK:n kasvatille finaaliotteluiden pelaaminen kotiyleisön edessä on tunteellinen paikka. Hän kiitteli äänekästä kotiyleisöä, joka syttyi varsinkin toisen erän salamamaalien aikana. HPK iski kaksi maalia 14 sekunnin välein.

– Oli tämä varmaan kovin ottelu pleijareissa tähän asti. Nyt taistellaan niin hienoista asioista, että se panee yrittämään parasta illasta toiseen, Tuulola totesi.

Kaksi SM-kultaa voittaneella isällä Marko Tuulolalla on kokemusta vastaavista tiukoista paikoista. Isä-Tuulola on kuitenkin jättänyt kuitenkin kiekko-ohjeet antamatta kauden tärkeimmällä hetkellä.

– Aika lailla ollaan juteltu muusta kuin jääkiekosta. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja