"Ei suunniteltu tätä" – räjähtävä lavashow toi Windows95manille yllätysvoiton

Windows95man MTV:n voittajahaastattelussa 2:55
Windows95man ja Henri Piispanen MTV Uutisten haastattelussa voiton ratkettua

Windows95man otti UMK:ssa yllätysvoiton räjähtävän live-esityksen siivittämänä.

Lauantai-iltana 10. helmikuuta Ylellä nähtiin Uuden Musiikin Kilpailun finaali, jonka voitti Windows95manNo Rules! -kappaleella. Hän edustaa Suomea tulevissa Euroviisuissa, jotka järjestetään toukokuussa Ruotsin Malmössä. 

Voittaja valittiin yleisöäänien ja kansainvälisen raadin antamien pisteiden perusteella. Windows95man oli raatipisteissä viimeinen mutta yleisöäänissä ykkönen. 

Voittoa voi pitää varsin suurena yllätyksenä, sillä Windows95man ei ollut vedonlyöntikertoimissa kärkikahinoissa, ja Spotifyn striimauskerroissakin se oli UMK-kappaleiden hännillä.

Häkeltyneen oloisia olivat myös Windows95man eli Teemu Keisteri ja Henri Piispanen lehdistötilaisuudessa finaalin jälkeen. Keisteri vahvisti, että voitto oli yllätys.

–  Ei oltu suunniteltu tätä, totesi Piispanen.

–  Kuulin vaan päästä priii ja sitten kaikki meni katki, hän kuvaili voiton hetkeä.

Esitys villitsi yleisön Tampereen areenalla, ja live-esityksellä lieneekin ollut suuri merkitys kappaleen menestyksessä.

–  Tämä on pitkäaikainen unelmani, kertoi Keisteri voiton jälkeen.

–  Olen aina kokenut olevani esiintyjä ja kokenut, että olen hyvä jakamaan tätä ilon energiaa, mitä minulla on sisällä.

Toiselle sijalle UMK:ssa jäi Sara Siipola, joka oli kansainvälisen raadin suosikki ja yleisöäänissäkin toinen. Windows95manin lopullinen pistemäärä oli 313 kun Siipola jäi 273 pisteeseen.

Tuleeko tuotemerkistä ongelma?

No Rules on eurodancea ja 90-lukua henkivä kovatempoinen tanssittaja. Vauhdikkaan esityksen alussa Windows95man kuoriutuu valtavasta farkkumunasta, ja myös artistin ikoniset farkkushortsit ovat tärkeässä osassa.

Tuotemerkkien esilläoloa tai mainintoja ei Euroviisuissa välttämättä sallita, joten Windows-merkin esilläolo artistin nimessä ja vaatteissa voi osoittautua ongelmaksi. Keisterin mukaan asiaa varten on olemassa varasuunnitelma, jota hän ei kuitenkaan vielä finaali-iltana paljastanut.

– Hahmo on vahva, hahmo pysyy, Keisteri sanoi.

Euroviisuihin hän kuvaili haluavansa esitykseen vielä lisää iloa, eeppisyyttä ja tarkkuutta.

– Nyt voimme kehittää ystävyyttämme lisää, sanoi puolestaan Piispanen.

Kaksikko on tutustunut vasta UMK-projektin myötä. Keisterin mukaan jo ensimmäiset tanssiharjoitukset olivat kuin rakkautta ensisilmäyksellä.

"Toivoisimme, että Israel ei olisi mukana"

Euroviisujen yhteydessä on tänä vuonna keskusteltu paljon Israelin osallistumisesta.

Israelin viisuosallistuminen on herättänyt vastustusta maan Gazan kaistalle kohdistaman laajan hyökkäyksen vuoksi.

– Olemme päättäneet, että osallistumme Euroviisuihin, vaikka tämä on kauhea tilanne ja toivoisimme, että Israel ei olisi mukana, sanoi Keisteri UMK-finaalia edeltävässä lehdistötilaisuudessa.

Euroopan yleisradiounioni EBU on linjannut, että Israel saa osallistua tuleviin viisuihin, koska maan yleisradioyhtiö täyttää osallistumiskriteerit ja kilpailu halutaan pitää epäpoliittisena.

Euroviisut järjestetään Ruotsin Malmössä 7.–11. toukokuuta. Suomi tavoittelee pääsyä finaaliin ensimmäisestä semifinaalista tiistaina 7. toukokuuta.

Windows95man kertoi MTV Uutisille, miten päätyi Käärijän keikan lämmittelijäksi viime keväänä:

Windows95man kisaa paikasta Euroviisuihin – näin hän päätyi Käärijän keikan lämmittelijäksi viime keväänä 2:05

Lue myös:

    Uusimmat