”Ei mitään päälle pantavaa!" Mistä tunne oikein johtuu?

Olet varmasti kokenut sen:  vaihdat vaatteita toistamiseen, mikään asu ei tunnu eikä näytä hyvältä. Miksi ihmeessä meihin iskee niin usein tunne siitä, ettei omasta vaatekaapista löydy mitään sopivaa?

Tiedät sen tunteen. Seisot vaatekaapin tai peilin edessä, turhautuneena, suorastaan ahdistuneena: ei mitään päälle pantavaa! Kuitenkin vaatteita suorastaan tursuaa kaapin sopukoista.

Mistä moinen tunne, ettei oikeita vaatteita löydy eikä mikään sovi, oikein kumpuaa?

– Se tunne tulee siitä, ettei ole miettinyt millaisiin tilanteisiin tai mihin tarkoituksiin sitä oikeasti tarvitsee vaatteita, Hyvän mielen vaatekaappi -teoksen kirjoittanut Rinna Saramäki kuvailee.

Anteeksi mitä? Eikö se olekaan merkki siitä, että nyt pitäisi rynnistää kaupoille ostamaan uusia vaatteita?

– Se kertoo siitä, ettet omista sellaisia vaatteita mitä oikeasti tarvitset, Saramäki tarkentaa.

– Vaikka sinulla olisi kuinka paljon vaatteita tahansa, ne ovat ainoastaan "sattumanvaraisia".

Sattumanvaraisia vaatteita ovat niitä, jotka saatat joskus vetää päällesi ja niitä, joita saattaisit ehkäpä joskus tarvita: ja juurikin niitä, jotka jäävät kaapin perukoille.

– Jos tarvitset jakkupuvun, ei auta jos kaapissasi on sadat verkkarit tai yksi kukkamekko. Ja jos tarvitset kukkamekon, jakkupuku ei auta.  Siksi pitääkin löytää ne vaatteet, mitä oikeasti tarvitset – silloin ei tule myöskään sitä tunnetta, ettei olisi mitään päällepantavaa, Saramäki vinkkaa.

– Yksi tärkeimmistä askelista on kartoittaa, millaista elämää oikeasti elää ja millaiset vaatteet siihen sopivat.

Lue myös:

    Uusimmat