Ei mitään lepäilyä – kotiäidiltä karu avautuminen arjesta: "Käytät päivien ajan samoja vaatteita, jotka haisevat hieltä ja kyyneliltä..."

0:55
Kukaan ei oikeasti tiedä, mikä on lapselle parasta! Kaikki vain yrittävät parhaansa ja toivovat sen riittävän. Näitä asioita muut äidit eivät koskaan kerro sinulle!

Bridgette päätti kertoa rehellisesti, millaista on olla pienen lapsen kotiäiti huonoina päivinä. – Suurimmalla osalla meistä ei ole edes sitä ylellisyyttä, että saisimme itkeä tai turhautua rauhassa, hän kuvailee.

Bridgette Armstrong on ollut lapsensa kanssa kotona vuoden. Hän päätti kokemansa perusteella paljastaa Facebookissa, millaista kotiäitiys oikeasti on.

– Kaikki luulevat, että kokoaikaisena kotiäitinä oleminen on helppoa. Että olemme onnekkaita, kun ei tarvitse mennä töihin. Että olemme laiskoja. Ettei kotiäitiys ole "oikea" työ, joten meillä ei ole mitään valittamista, Bridgette, 25, kuvailee kirjoituksessaan.

– Totuus kuitenkin on, että kotiäitiys on hiton yksinäistä ja hämmentävää.

"Käytät päivien ajan samoja vaatteita, jotka haisevat hieltä ja kyyneliltä..."

Bridgette on ollut kotiäiti yli vuoden ajan. Hänen tyttärensä Riley on puolitoistavuotias. Bridgette huomauttaa, ettei kotiäiti koskaan voi tehdä mitään yksin: hän ei voi mennä vesaan, juoda kahvia tai edes pestä lapsenkakkaa housuistaan ilman, että lapsi vaatii huomiota tai itke.

– Et saa taukoa, elleivät lapset nuku, ja silloinkin käytät tuon tauon siivoten. Taistelet löytääksesi tapoja viihdyttää jotakuta kirjaimellisesti 12 tuntia joka päivä, Bridgette kuvailee.

– Käytät päivien ajan samoja vaatteita, jotka haisevat hieltä ja kyyneliltä, koska vaatteessa on jo tahroja eikä kannata pilata lisää vaatteita. Unohdat, millaista on olla yksilö, koska koko olemassaolosi pyörii nyt lapsen ympärillä.

"Lukitset itsesi kylpyhuoneeseen ja huudat pyyhkeeseen itkien"

Bridgetten mukaan muiden, työssäkäyvien äitien näkeminen aiheuttaa kateutta, sillä hän toivoisi voivansa käydä keskusteluja aikuisten kanssa ilman, että lapsi keskeyttää.

– Lukitset itsesi kylpyhuoneeseen ja huudat pyyhkeeseen itkien, koska sinun täytyy saada hengittää hetki, ja samalla lapsi hakkaa ovea päästäkseen sisään, Bridgette kuvailee.

– Ajatelkaa tätä hetki. Suurimmalla osalla meistä ei ole edes sitä ylellisyyttä, että saisimme itkeä tai turhautua rauhassa. Ja kun sitten viimein murrumme, ihmiset kyseenalaistavat sitä. "Mitä itkemistä sinulla on, sinähän saat istua kotona koko päivän?"

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Bridgette kokee epäonnistuneensa

Aiemmin myös Bridgette itse asennoitui tuomitsevasti kotiäiteihin. Lapsen synnyttyä karu totuus kuitenkin paljastui. Bridgette jäi yksin: osa läheisistä oli luvannut auttaa, mutta lupaus unohtui lapsen syntymän jälkeen. Bridgette itse kokee epäonnistumisen tunnetta.

– Talo ei ole siisti, en itse ole puhdas, tiskejä ei ole tiskattu, olen jo huutanut tänään, olen itkenyt, oloni on niin hiton syyllinen, koska lapseni oli täällä ja näki sen. Mutta olen yksin. Ja yksinäinen, Bridgette sanoo.

– Tarkistakaa, miten kotiäitiystävillänne menee. Meillä ei mene hyvin.

"Yhteiskunta on unohtanut, että on olemassa myös huonoja hetkiä"

Yllättäen Bridgette sai tuen lisäksi paljon negatiivisia kommentteja tekstiinsä. Nainen kertoi Today-lehdelle, että kotiäitiyteen liittyy edelleen tietty leima ja uskomus siitä, ettei kotiäidin tule valittaa. Moni on kuitenkin samaistunut tekstiin.

– Uskon, että niin monet ihmiset, eivät vain äidit ja kotiäidit, mutta kaikenlaiset vanhemmat, ovat samaistunet tähän, koska sosiaalisen median maailmassa meidän odotetaan esitelevän vain parhaita paloja elämästämme, Bridgette sanoo.

– Yhteiskunta on unohtanut, että on olemassa myös huonoja asioita ja hetkiä, varsinkin, kun olet vanhempi.

Kannustaa ottamaan yhteyttä tuttuihin kotiäiteihin

Bridgette toivookin, että voisi tekstillään kannustaa ihmisiä ottamaan yhteyttä ystäviinsä, jotka ovat lasten kanssa kotona.

– Haluan ihmisten tarkistavan äitiystäviensä voinnin, koska me olemme yleensä viimeiset ihmiset, jotka sanovat tarvitsevansa apua, Bridgette sanoo.

– Koen, että yhteiskunta painostaa kotiäitejä niin, että he eivät saa tuntea mitään muuta kuin kiitollisuutta siitä, että saavat mahdollisuuden jäädä kotiin. Että emme saa puhua huonoista päivistämme ilman, että joku tulee sanomaan, että asiat voisivat olla huonomminkin. Haluan ihmisten ymmärtävän, että vaikka on etuoikeus kyetä kasvattamaan lapsiaan kokoaikaisesti, se voi olla myös vaikeaa, ja on ok puhua asiasta ilman, että sinun käsketään olla hiljaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja