Ei mikään läpihuutojuttu – Suomella heikko saldo kääpiövaltio Liechtensteinia vastaan

Jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva kiirehti voitetun Bosnia-Hertsegovina-ottelun jälkeen korostamaan, ettei Suomi aliarvioi Liechtensteinia.

Liechtenstein-Suomi

Suomi on hävinnyt kuluvissa karsinnoissa vieraissa Italialle ja voittanut vieraissa Armenian sekä kotonaan Bosnia-Hertsegovinan. Liechtenstein on hävinnyt kotonaan Kreikalle ja vieraissa Italialle sekä Armenialle.

Suomen ja Liechtensteinin miesten A-maajoukkueet ovat kohdanneet kolmesti aiemmin. Otteluista yksi on päättynyt Suomen voittoon ja kaksi tasapeliin. Vuonna 2009 Suomi voitti MM-karsinnoissa kotiottelunsa ja pelasi Liechtensteinissa tasan. Vuonna 2017 harjoitusottelu päättyi Turussa tasan.

Suomi on Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan tuoreimmalla maailmanlistalla sijalla 60. Liechtenstein on sijalla 182.

Kumpikaan ei ole koskaan yltänyt miesten EM- tai MM-kisoihin.

Aliarviointiin ei ole varaa, mutta tiistaina Vaduzissa pelattavan miesten EM-karsintaottelun lähtökohta on selvä: Suomelle kelpaa vain voitto.

–  Missään nimessä emme voi nollata tätä hienoa voittoa Liechtensteinissa. Nämä eivät ole koskaan helppoja pelejä. Ei sellaisia ole olemassakaan, Kanerva sanoi.

Suomi kukisti Bosnia-Hertsegovinan lauantaina Tampereella maalein 2–0.

Bosniaa köykäisempi

Vaikka vierailta puuttui muun muassa tähtipelaaja Miralem Pjanic ja kyseessä oli Suomen kotipeli, Liechtenstein on ennakkoon Bosniaa selvästi köykäisempi vastustaja.

Liechtenstein on hävinnyt kaikki kolme pelaamaansa ottelua yhteismaalierolla 0–11. Suomi on J-lohkossa toisena kerättyään kolmesta pelistä yhteensä kuusi pistettä.

Myös Liechtenstein pelasi lauantaina, jolloin se hävisi vieraissa Armenialle. Joukkueiden palautumisaika tiistain kamppailuun on lyhyt.

–  Peli tulee aika aikaisin, mutta kaikkemme teemme, että asiat ovat tiistaina kunnossa, Huuhkajien kapteeni Tim Sparv vakuutti.

Muuttuuko avaus?

Lyhyt palautumisaika matkustamisineen saa Kanervan varmasti miettimään mahdollisia avauskokoonpanon pelaajamuutoksia.

Oma kysymyksensä on Albin Granlundin ja Simon Skrabbin pelikunto. Kanerva kertoi kummankin loukkaantuneen ottelussa Bosnia-Hertsegovinaa vastaan.

Yksi mahdollisista nimistä kentälle on Pyry Soiri, joka istui lauantaina vaihtopenkillä.

–  Tämä on minimiaika, jonka kahden ottelun väliin voi panna. Aiempien kokemusten perusteella kaksi peliä lyhyen ajan sisällä toimii, seurajoukkueessaan sivuraiteelle joutunut Soiri sanoi ennen Bosnia-Hertsegovina-ottelua.

Liechtensteinin joukkueesta on turha etsiä tähtiä, mutta mukaan mahtuu hyviä jalkapalloilijoita.

Heihin kuuluvat Empolin Marcel Büchel, Thunin Dennis Salanovic ja Kansas Cityn Nicolas Hasler, jotka voivat pelata keskikentällä ja tarvittaessa myös hyökkäyksessä eri rooleissa.

Tiistaina Suomen aikaa kello 21.45 alkavan ottelun jälkeen karsinnat jatkuvat vasta syyskuussa.


Lue myös:

    Uusimmat