Ei herkille! Suuri nokkakala ponkaisi vedestä ja lävisti 16-vuotiaan kaulan – kalassa ollut teini selvisi hengissä kuin ihmeen kaupalla

Indonesialaisen teinipojan kalastusreissu sai karmean päätöksen, kun vedestä ponnistanut nokkakala lävisti hänen kaulansa. Kuin ihmeen kaupalla poika säilyi kuitenkin hengissä. Kuvat ja video eivät sovi herkille.

16-vuotias Muhammad Idulin oli reilu viikko sitten ystävänsä Sardin kanssa yökalassa kotinsa lähellä Indonesian Sulawesin saarella. Muhammad kertoo BBC:lle, että he olivat Sardin kanssa eri veneissä ja noin 500 metrin päässä rannasta, kun Sardi sytytti taskulampun.

Siinä vaiheessa kalareissu sai järkyttävän käännöksen.

– Yhtäkkiä vedestä hyppäsi nokkakala ja lävisti kaulani, Muhammad kertoo BBC:lle.

Poika putosi tyrmäyksen voimasta veteen ja 75 senttimetriä pitkä kala oli edelleen kiinni hänen kaulassaan. Kala lävisti pojan kaulan juuri kallon alapuolelta siten, että sen pitkä, terävä ja nokkamainen leuka tuli ulos Muhammadin niskasta.

Tuntien matka sairaalaan

Nokkakala yritti irrottaa itseään ja räpiköidä karkuun, mutta turhaan. Sardi hyppäsi veteen auttamaan ystäväänsä.

– Hän esti sen, että en repinyt kalaa irti ja pahentanut verenvuotoa, Muhammad kertoo.

Pojat onnistuivat uimaan rantaan vaikka 75-senttinen kala roikkui ja räpiköi kokoajan Muhammadin kaulassa. Perillä Muhammadin isä toimitti poikansa välittömästi sairaalaan, joka sijaitsi 1,5 tunnin matkan päässä.

Paikalliset lääkärit eivät kuitenkaan onnistuneet kuin katkaisemaan kalan siten, että teinipojan kaulassa ei roikkunut enää koko kala vaan pelkästään se pää.

Matka jatkui suurempaan sairaalaan, jossa viisi kirurgia ja erikoislääkäriä onnistuivat leikkaamaan nokkakalan irti Muhammadin kaulasta.

Erikoinen onnettomuus ei vaikuttanut kalastusintoon

Viisi päivää kaiken tapahtuneen jälkeen Muhammad oli suhteellisen hyvässä kunnossa ja naureskeli antaessaan haastattelun BBC:lle. Häneen ei sattunut enää paljoa, mutta päätään hän ei voinut kääntää vielä oikealle.

Kotiin asti Muhammad ei vielä ollut päässyt, sillä lääkärit joutuvat tarkkailemaan pojan vointia ja haavan parantumista.

Lääkärit kertoivat, että eivät olleet koskaan ennen nähneet mitään vastaavaa.

Muhammadia itseään erikoinen turma ei paljoakaan hidasta ja hän aikoo jatkaa kalastamista myös kaiken tämän jälkeenkin.

– Minun pitää vain olla varovaisempi seuraavalla kerralla. Nokkakalat eivät kestä valoa, siksi se hyppäsi vedestä ja iski minua kaulaan. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja