Mainos

Ei enää roiskeita! Tässäkö ratkaisu miesten vessojen yleiseen ongelmaan?

Tiheäreikäiset muovimatot voivat ratkaista miesten vessojen epämiellyttävän virtsaongelmaan. 

Tiede on tehnyt mullistavan löydön, joka voi ratkaista miestenvessojen yleisen ongelman. Ällöttävä fakta nimittäin on, että pisuaaria käyttäessä kaikki virtsa ei suinkaan päädy viemäriin, vaan sitä roiskuu väistämättä lattialle ja pahimmassa tapauksessa myös housuille. 

Tutkijat ovat löytäneet nyt ratkaisun tähän ikuisuusongelmaan käyttämällä mallina kuivissa olosuhteissa elävän kasvin vedenkeruutekniikkaa. Inspiraation lähteenä toiminut kasvi on aavikkosammal Syntrichia caninervis, joka pystyy keräämään ja säilyttämään vettä erittäin kuivissakin olosuhteissa. 

Vuosien tutkimustyö saatiin käytäntöön

Utahin yliopistossa kasvia tutkinut työryhmä on jo useamman vuoden ajan pohtinut käytännön sovelluksia, joilla kasvin käyttämää ainutlaatuista vedenkeruutekniikkaa voitaisiin hyödyntää. Nyt vuosien tutkimustyö on tuottanut tulosta, ja sammaleen tekniikkaa on keksitty hyödyntää niinkin arkisessa paikassa kuin miesten vessassa. Tuloksena syntyi pisuaariin sijoitettava matto. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Pisuaariin sijoitettava reikäinen kumimatto imee sisäänsä tehokkaasti virtsaa, mutta estää epämiellyttävien roiskeiden syntymisen. Tämän tuotteen muotoilussa vain taivas on rajana. Tämän on huomannut mattoja valmistava yritys nimeltä Ur in goal, joka valmistaa kyseisiä pisuaarimattoja jalkapallokentän näköisinä. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Sen lisäksi, että kyseinen kasvi voi olla ratkaisu miesten vessojen ongelmiin, se on auttanut tutkijoita myös monilla muille tieteenaloille. Kasvin avulla tutkijat ovat muun muassa kehitellet tapoja, joilla vettä voidaan kerätä ilmasta kostean ilmaston alueilla.

Video: Kesällä haavat kannattaa suojata mahdollisimman hyvin. Katso videolta nerokkaat vinkit laastarin käyttöön. 

Lähteet: Theverge, Inquisitr

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.