Ei enää helposti rikkoutuvaa tavaraa! Tämä verkkokauppa myy ainoastaan elinikäisiä tuotteita

Nainen kyllästyi alati kasvaviin jätevuoriin ja päätti perustaa ikuisia tuotteita myyvän verkkokaupan.

Tuotteiden rikkoutuminen ei ole uusi ilmiö, vaan siitä on puhuttu jo 1800-luvulta lähtien. Niin kutsutussa suunnitellussa vanhenemisessa tuote muuttuu käyttökelvottomaksi ennen kuin tuote on käytetty loppuun. Tämä tapa on hyödyksi valmistajille, mutta kuluttaa huomattavasti ympäristöä ja kasvattaa jätevuoria.

Mainostoimistossa työskentelevä Tara Button päätti tehdä asialle jotain, ja perusti ainoastaan elinikäisiä tuotteita myyvän verkkokaupan. Kauppa on nimeltään Buy Me Once, eli suomennettuna Osta minut kerran.

Kertakäyttötuotteiden valmistus on turhauttavaa ja moraalitonta

Button inspiroitui kestävien tuotteiden maailmaan erään asiakkaansa, kuuluisan keraamisten astioiden valmistajan Le Creusetin kautta. Yritys tarjosi tuotteilleen elinikäisen takuun ja nainen alkoi pohtia, miksei tämän kaltaisia tuotteita voisi olla enemmänkin myynnissä.

– On turhauttavaa ja moraalitonta valmistaa tuotteita, jotka rikkoutuvat helposti ja päätyvät kaatopaikalle. Se on todella lyhytnäköistä, Button kertoo.

Hän ryhtyi etsimään verkkokauppoja, joissa myytäisiin samankaltaisia tuotteita, mutta lukuisista etsinnöistä huolimatta kauppoja ei löytynyt. Jos kerran tämän kaltaisia kauppoja ei ole olemassa, miksi hän ei itse perustaisi sellaista?

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Yritin sivuuttaa ajatuksen, mutta se ei millään lähtenyt mielestäni. Kun luin uutisia ympäristöstä ja tuottamistamme jätteistä, tulin melkein sairaaksi, Button kertoo ideansa synnystä.

Hänen sisällään kytevä tunne kertoi, että jos hän halusi tehdä asian eteen jotain, sen aika olisi nyt. Nainen hyppäsikin kertarysäyksellä yrittäjyyteen perustaessaan Buy Me Once -verkkokaupan päivätyönsä ohessa. Pitkät päivät ja valvotut yöt eivät lannistaneet nuorta naista hänen suunnitelmissaan.

Jos sukat voivat kestää eliniän, miksi muut tuotteet eivät?

Verkkokauppa vei kuitenkin naisen kokonaan, ja tammikuussa hän päätti lopettaa työt mainostoimistossa ja siirtyä pitämään verkkokauppaansa täyspäiväisesti. Verkkokauppa myy tällä hetkellä muun muassa keittiövälineitä, vaatteita, leluja, asusteita, huonekaluja, kauneustuotteita ja jopa sukkia. Jos sukat voivat kestää eliniän, miksi muut tuotteet eivät?

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Elämme maailmassa, jossa rakennamme satelliitteja ja lähetämme ihmisiä avaruuteen, pystymme tekemään myös kattilan, joka ei mene rikki kolmen vuoden jälkeen, Button kertoo.

Suurin osa hänen työstään koostuukin kestäviä tuotteita tarjoavien yritysten etsimisestä, jotta hän saisi myyntiin mahdollisimman kattavan valikoiman tuotteita. Hän on keskustellut paljon myös asiantuntijoiden kanssa siitä, millä tavalla tuotteet saataisiin kestämään pidempään.

Tällä hetkellä tuotteita voi ostaa ainoastaan Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa, mutta nainen työskentelee kovaa vauhtia sen eteen, tuotteita saataisiin myyntiin mahdollisimman moneen maahan.

Lähde: MNN

Lue myös:

    Uusimmat