Ehkäise ja paranna flunssa – nämä ruoat toimivat

Sitkeää flunssaa voi ennaltaehkäistä ja parannella monilla eri ruokapöydän antimilla.

Sitkeä flunssa nujertaa nyt monet sängyn pohjalle niiskuttamaan. Jos flunssa- ja särkylääkkeiden popsiminen alkaa kyllästyttää, kannattaa etsiä parannuskeinoja omasta keittiöstä.

Tässä muutamia ruokia ja raaka-aineita, jotka antavat immuunijärjestelmällesi taatusti tehostusta:

Valkosipuli

Eri rikkiyhdisteet tekevät valkosipulista luonnon oman antibiootin. Nykyajan kansanparantajat ovat käyttäneet valkosipulia muun muassa vilustumisoireiden lievittämiseen, kuumeen alentamiseen ja keuhkoputken- ja korvatulehdukseen.

Hunaja ja inkivääri

Hunajassa sanotaan olevan antibakteerisia ominaisuuksia, jotka lieventävät flunssan oireita. Inkiväärikasvia on sen sijaan viljelty kiinalaisten tekstien mukaan lääkkeeksi jo ainakin 5 000 vuotta. Kokeile siis keittää hunajasta, sitruunasta ja inkivääristä itsellesi lämmin flunssajuoma. Pöpöt poistuvat elimistöstä alta aikayksikön.

Porkkanat: Karotenoidit

Porkkanoiden sisältämällä beetakaroteenilla on todettu olevan monenlaisia terveysvaikutuksia. Beetakaroteeni muun muassa säätelee kehon immuunijärjestelmää ja se on myös A-vitamiinin esiaste. A-vitamiini on tärkeää ihon ja limakalvojen hyvinvoinnille. Se on myös tärkeä soluille sekä normaalin lisääntymiskyvyn ja immuunivasteen kehittymiselle.

Muita luonnostaan runsaasti karotenoideja sisältäviä raaka-aineita: Bataatit, kurpitsa, pinaatti, parsakaali, korianteri, persilja, aprikoosi ja punainen paprika.

Chili: C-vitamiini

Chili on mainio raaka-aine sekä flunssan ennaltaehkäisyssä että hoidossa, sillä se sisältää runsaasti C-vitamiinia. Chili saa immuunijärjestelmäsi toimimaan ja pistää taatusti myös aineenvaihduntasi liikkeelle, jolloin kaikki pöpöt poistuvat elimistöstä.

Muita luonnostaan runsaasti C-vitamiinia sisältäviä raaka-aineita: Lehtikaali, guava, parsakaali, papaija, mansikat, appelsiinit ja melonit.

Auringonkukan siemenet: E-vitamiini

Auringonkukan siemenet sisältävät paljon E-vitamiinia, joka on tärkeä immuunijärjestelmän ylläpitäjä. E-vitamiini tehostaa infektioita estävien valkosolujen toimintaa.

Muita luonnostaan runsaasti E-vitamiinia sisältäviä raaka-aineita: Mantelit, hasselpähkinät, pinaatti, avokado, useimmat pähkinät ja siemenet, kasviöljyt, oliivit ja mausteet.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat