Mainos

Egyptissä jo satoja uhreja

13:38

Egyptin viranomaisten tuoreimman tiedon mukaan maan väkivaltaisuuksissa on kuollut lähes 600 ihmistä. Liki puolet uhreista on muualta kuin Kairosta. Heidän mukaansa kuolleiden joukossa on nelisenkymmentä poliisia.

Kairossa sadat Muslimiveljeskunnan kannattajat ovat vallanneet hallintorakennuksen ja sytyttäneet sen tuleen, kertoo paikallinen tv-kanava. Valtion televisiokanava ilmoitti tämän jälkeen sisäministeriön valtuuttaneen turvallisuusjoukot ampumaan mielenosoittajia, jotka uhkaavat hallituksen joukkojen tai julkisten rakennusten turvallisuutta.

Muslimiveljeskunnan kannattajat ovat tänään osoittaneet mieltään Kairossa ja Aleksandriassa.

Väkivaltaisuudet alkoivat, kun turvallisuusjoukot ryhtyivät eilen hajottamaan kovin ottein syrjäytetyn presidentin Mohamed Mursin kannattajien leirejä Kairossa. Turvallisuusjoukot kertoivat illalla saaneensa tilanteen haltuunsa. Uusia yhteenottoja ei joukkojen mukaan ole enää ollut.

Muslimiveljeskunta sanoo väkivaltaisuuksien vaatineen jopa yli 2000 ihmisen hengen. Veljeskunnan edustaja ilmoitti, että protesteja jatketaan niin kauan kunnes "sotilasvallankaappaus" on lyöty alas.

Länsimaat varoittivat diplomaattien mukaan viime hetkiin asti Egyptin hallintoa väkivallan käytöstä mielenosoittajia vastaan. EU-lähettiläs Bernardino Leon kertoo, että viimeinen vetoomus tehtiin toissapäivänä.

Suomalaiset kunnossa

Egyptin levottomuuksissa ei ole tiettävästi loukkaantunut Suomen kansalaisia, kerrotaan ulkoministeriöstä.

Egyptissä oleskelee noin kolmesataa Suomen kansalaista, osa heistä kaksoiskansalaisia. Suomen kansalaisia oleskelee tiettävästi myös Kairossa.

Tällä hetkellä Egyptin turistikohteissa lomailee lisäksi noin kaksisataa suomalaismatkailijaa. Ulkoministeriö kertoo olleensa yhteydessä suomalaisten matkanjärjestäjiin.

Väkivaltaisuudet eivät ole levinneet lomakohteisiin, mutta osalla alueista on öisin voimassa ulkonaliikkumiskielto.

(MTV3 – STT – AFP – Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.