Mainos

Egyptin ulkonaliikkumiskielto voimassa osassa turistialueita

Egyptiin julistetun poikkeustilan takia myös osassa maan turistialueita on voimassa yöaikainen ulkonaliikkumiskielto.

Kielto koskee muun muassa aluetta, jolla sijaitsee lomakohde Sharm el-Sheikh. Suomalaiset suuret matkanjärjestäjät aloittavat matkat alueelle vasta talvikaudella.

Kaikkiaan ulkonaliikkumiskielto on annettu ainakin yhteentoista piirikuntaan. Niissä ei saa kulkea ulkona iltayhdeksän ja aamukuuden välillä.

Matkanjärjestäjät seuraavat tilannetta Hurghadan alueella, jossa lomailee noin kaksisataa suomalaisturistia.

"Lomailu jatkuu"

Vaikka kansainvälinen media kertoo levottomuuksien levinneen myös Hurghadaan, Finnmatkojen tiedottaja Salla Salo kuvailee Suomesta käsin tilannetta rauhaisaksi.

– Siellä on ollut tänään rauhallinen päivä. Palvelut ja kaupat ovat auki normaalisti ja ulkona voi liikkua vapaasti. Tälle päivälle kaavaillut retket kuitenkin peruttiin eilen paikallisten viranomaisten suosituksesta, kuvailee Salo.

– Saamiemme tietojen mukaan eilen Hurghadassa oli rauhanomaisia kokoontumisia ja pienenpieni hässäkkä keskustassa. Hotelleista suuri osa taas on Hurghadan keskustan ulkopuolella, eikä se näin ollen ole vaikuttanut asiakkaidemme lomailuun, kuvailee Finnmatkojen viestintäjohtaja Anu-Eveliina Mattila.

Mattilan mukaan Punaisenmeren rannikolla on tuhansia, jopa kymmeniätuhansia turisteja eri puolilta maailmaa.

– En tiedä, että yksikään matkatoimisto olisi ryhtynyt hakemaan asiakkaitaan rannikolta pois. Tilanne on rauhallinen ja lomailu jatkuu normaalisti.

"Tiedusteluja tulee"

Myyntijohtaja Peter Kåla matkatoimisto Tjäreborgilta kertoo, että joitakin yritykseltä tilattuja Egyptin-matkoja on peruttu.

– Lisäksi lomalle lähdössä olevat asiakkaat ovat tiedustelleet maan tilanteesta. Kovin suuresta yhteydenottojen määrästä ei ole kyse.

Egyptin levottomuuksissa ei ole tiettävästi loukkaantunut Suomen kansalaisia, kerrotaan ulkoministeriöstä.

Turistien lisäksi Egyptissä oleskelee noin kolmesataa Suomen kansalaista, osa heistä kaksoiskansalaisia. Suomen kansalaisia on tiettävästi myös Kairossa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.