Eevi Teittinen avoimena äitiydestä: "Vaativin työ mitä tiedän"

"Olen kielimiehiä"– Eevi Teittisen ja Teemu Packalénin haastattelu lähti kaksimielisille urille 9:14
"Olen kielimiehiä" – Eevi Teittisen ja Teemu Packalénin haastattelu lähti kaksimielisille urille

Eevi Teittinen jakoi somessa ajatuksiaan äitiydestä ja muun muassa koronatilanteen vaikuttamisesta äitien hyvinvointiin.

Somevaikuttaja-personal trainer Eevi Teittinen ja vapaaottelija Teemu Packalén saivat esikoistyttönsä marraskuussa.

Tuore äiti jakoi hiljattain Instagramiin postaamansa kuvan yhteydessä ajatuksiaan liittyen äitiyteen. Kuvassa Teittinen pitelee sylissään muutaman kuukauden ikäistä pienokaistaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Äitiys on upein asia mitä tiedän. Se pitää sisällään niin paljon. Samalla se on vaativin työ mitä tiedän, hän pohjustaa tekstiään.

Teittinen jatkaa toteamalla, että jokainen kokee äitiyden eri tavalla. Hän tunnustaa, että vaikeinta on pysyä itse elämässä kiinni, "kun peilistä katsoo kotivaatteet puklussa oleva tyyppi ilman rutiineja".

Teittinen kirjoittaa, ettei hän nauti siitä, että on vauvan kanssa pelkästään kotona. Hän kertoo tarvitsevansa ympärilleen ihmisiä ja tekemistä.

Vanhasta arjesta ei Teittisen mukaan ole paljoa jäljellä, vaan tilalle on lipunut uudenlainen normaali.

– Me mennään vauvan kanssa muutamissa menoissa yhdessä, mutta muuten vietetään paljon aikaa kotona oman porukan voimin, hän kirjoittaa jatkaen, että tämä verottaa etenkin Teittisen ja Packalénin parisuhteelta.

Teittinen sivuaa tekstissään myös koronatilannetta, joka ei ole hänen mukaansa omiaan auttamaan äitejä voimaan paremmin.

– Moni jumittuu täysin kodin turvaan ilman sosiaalisia kontakteja. Moni meistä masentuu ja ajautuu kriiseihin. Se on hirveää. Olen jutellut niin monen äidin kanssa täällä somessa, joten tiedän teidän kertomana, miten vaikeaa monella on.

Tuore äiti toteaa, että kaikesta huolimatta on vain otettava vastuuta sekä omasta että perheen hyvinvoinnista ja tehtävä sen verran, mihin rahkeet riittävät.

– Tehtävä juuri ne päätökset, jotka tukevat oman perheen hyvinvointia tässäkin tilanteessa. Toivon, että ne perheet jotka apua tarvitsevat, saisivat sitä.

Lopuksi Teittinen kirjoittaa, että vaikka elämä rullaakin nykyään pitkälti pienokaisen ehdoilla, on hän edelleen hän itse.

– En vain äiti, vaan myös ystävä, puoliso ja valmentaja. Juuri ne kaikki yhdessä auttaa jaksamaan just nyt. Ja on muuten huikeaa mikä yhteisöllisyys täällä vallitsee vastakkainasettelun sijaan.

Teittinen ja Packalén kertoivat odottavansa perheenlisäystä viime kesäkuussa Instagramiin postatun kuvan yhteydessä.

Teittinen on kisannut aikoinaan bikini fitness -kilpailuissa ja hänet tunnetaan myös Fitnesspäiväkirjat-ohjelmasta.

Packalén on tullut tunnetuksi vapaaottelijana. Tällä hetkellä hän ei kuitenkaan kilpaile.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

    Uusimmat