Eero Aarniota puutarhaan: Muotoilijalegenda valtaa nyt myös pihat

Suomalaisen muotoilun huippunimi Eero Aarnio on suunnitellut italialaiselle Serralungalle kevään kunniaksi veistoksellisen istutusruukun.

Primavera Vase -nimellä kulkeva istutusruukku sai Suomen ensiesittelyn 9.5. järjestetyssä, Mildh Press Showroomin kevätkauden avanneessa lehdistöpäivässä. Paikan päällä ruukusta oli kertomassa myös itse legendaarinen suunnittelija Eero Aarnio.

Muovinen ruukku kevyt ja kestävä

Aarnion mukaan rotaatiotekniikalla rotaatiovalusta valmistettu ruukku on suunniteltu kestämään vuosia.

– Halusin tuoda ruukkuun puhtaan perusmuodon ja valmistaa sen kevyestä mutta kestävästä materiaalista. Rotaatiovalusta valmistettu ruukku sopii erinomaisesti myös Suomeen, sillä se kestää kovintakin pakkasta, Aarnio kertoo.

Eri väreissä saatava ruukku sopii Aarnion mukaan niin terassille, puutarhaan kuin julkisiin tiloihinkin. Aarnio kehottaa kuitenkin mittaamaan ruukun sijoituspaikan tarkkaan etukäteen, sillä suurikokoinen ruukku ei ihan joka paikkaa mahdu.

Inspiraationa kevät

Ruukun italiankielinen nimi Primavera tarkoittaa kevättä.

– Nimi primavera kuulosti vain yksinkertaisesti hyvältä korvaan. Samalla se sopi erinomaisesti ruukun yleisideaan. Primavera tarkoittaa kevättä, ja juuri keväällähän kukat ja kasvit laitetaan ruukkuihin kasvamaan, Aarnio selittää.

Tällä hetkellä ruukkuja on toistaiseksi olemassa vain muutamia prototyyppikappaleita. Yhtä suurikokoisista ruukuista pääsee kevään aikana ihailemaan kauppakeskus Forumin sisätiloissa, jonne se asetetaan näytteille.

Primavera-ruukkuja on myöhemmin mahdollista ostaa Artekilta. Ruukun maahantuojan Roltraden edustajien mukaan design-ruukun kauppahinta tulee olemaan noin 1200-1400 euroa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja