Eeli Tolvasen sivallus ratkaisi suomalaiskamppailun – uran ensimmäinen voittomaali NHL:ssä

Eeli Tolvasen kauden kolmas osuma jäi voittomaaliksi Nashville Predatorsille 3-1-lukemiin päättyneessä kotiottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan. Suomalaiset olivat ottelussa muutenkin vahvasti esillä.

Tolvanen pääsi toisen erän puolivälissä yllättämään Columbus-vahti Joonas Korpisalon ylivoimalla. Hän sai Filip Forsbergilta läpisyötön vasemmam b-pisteen kohdalla. Hän latasi nopean laukauksen ja sai kiekon sisään tolpan kautta. Mikael Granlund teki tilanteessa maskia Korpisalolle.

Tolvanen puhui ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa arvostavaan sävyyn nykyisistä ketjukavereistaan.

– Kun pelaat "Grannyn" ja Filipin kanssa, sinun täytyy olla parhaimmillasi, jos haluat pelata noiden jätkien kanssa, Tolvanen totesi.

– Ensimmäiset 5-10 peliä minä vain heitin kiekon aina menemään, kun sain sen hyökkäysalueella ja yritin vain olla tekemättä virheitä. Se on ollut minulle iso muutos, että pelaan nyt kiekon kanssa. Tunnen joka päivä oloni luottavaisemmaksi.

Osuma jäi lopulta Nashvillen voittomaaliksi, kun Erik Haula onnistui vielä vajaat kaksi minuuttia ennen loppua iskemään kiekon läpiajon päätteeksi Korpisalon jalkojen välistä maaliin. Haulalle maali oli NHL-kauden toinen.

Nashvillen maalilla Juuse Saros torjui 28 kertaa. Hän muun muassa pysäytti neljä kertaa ottelussa laukoneen Patrik Laineen ylivoimalla saamat maalipaikat. Korpisalolle kertyi 26 torjuntaa.

Tappio oli Columbukselle jo viides putkeen. Voittoja joukkueelle on kertynyt vain yksi viimeisessä kahdeksassa ottelussa.