Eat.fi: Parhaat ravintolakokemukset ja kävijöiden vinkit suomalaisiin kaupunkeihin!

Eat.fi –palvelussa käyttäjät pääsevät itse arvioimaan ravintoloita ja kertomaan ravintolakokemuksistaan. Suomen suurimmissa kaupungeissa tarjonta on nykyään monipuolista. Mitkä ravintolat käyttäjät ovat arvostelleet parhaimmiksi eri kaupungeissa?

Helsinki

Ravintola Chef & Sommelier

Huvilakatu 28, 00150 Helsinki

Ruoan laatu 5

Kokemus 5

Hinta-laatusuhde 4,5

Luomuruoka vetoaa voimakkaasti pääkaupunkiseutulaisiin. Suomen Gastronomien Seura valitsi Chef & Sommelierin vuonna 2013 vuoden ravintolaksi. Samaa mieltä ovat myös Eat.fi –palvelun käyttäjät, jotka ovat antaneet tälle ravintolalle huikean keskiarvosanan 4,8. Käyttäjien antamista kommenteista on vaikeaa löytää pahaa sanaa tästä ravintolasta.

– Juomasuositukset erinomaisia ja palvelu suomen mittakaavaan nähden monelle liian tuttavallista, mutta todellisuudessa aivan parasta mitä on.

– Hinta-laatusuhteeltaan Chef & Sommelier on loistava ja laskun alhainen loppusumma yllättikin meidät molemmat positiivisesti. Henkilökunta on avuliasta ja meitä miellytti erityisesti se, että myös ruokien valmistumisvaiheet, paistolämpötilat, -ajat jne. kerrotaan asiakkaalle kunkin ruokalajin tarjoilun yhteydessä.

– Parasta ehkä C&S:ssä on se, että sinne mennessä tietää, että tarjolla on aivan loistava ravintolakokemus, eikä koskaan ole tarvinnut pettyä. Siksi täydet pisteet.

Ravintola Kolo ei tosin jää paljoakaan voittajaravintolan varjoon. Kolo saa erityiskiitosta viehättävän vanhanaikaisista astioista kattauksessa. Ravintola on pieni ja tunnelmallinen fine dining –ravintola.

– Paikka on todellakin kolo, mutta se ei estä tekemästä hyvää ruokaa, kommentoi Eat.fi –palvelun käyttäjä ravintolaa.

Myös ravintola Ask on saanut suitsutusta käyttäjiltä. Kyseisen ravintolan keskiarvosana Eat.fi –palvelussa on 4,6.

Tampere

Ravintola Neljä vuodenaikaa

Hämeenkatu 19, 33200 Tampere

Ruoan laatu 5

Kokemus 4,7

Hinta-laatusuhde 4,8

Ravintola Neljä vuodenaikaa sijaitsee tunnelmallisessa Tampereen kauppahallissa. Erikoista tämän ravintolan kiistattomassa menestyksessä on se, että siellä tarjoillaan vain lounasta. Hinnat ovat enemmän kuin kohtuulliset, ja listan lukeminen saa veden nousemaan kielelle.

– Tampereen paras lounaspaikka. Huippuannoksia pilkkahintaan. Hans Välimäkikin kalpenee tämän paikan rinnalla.

– Ravintola tuo erittäin miellyttävää vaihtelua perinteiseen lounastamiseen tuomalla ranskalaista ruokakulttuuria keskelle Tamperetta. Erikoinen sisustus luo tiiviin ja puheensorinaltaan eurooppalaisen ruokailutunnelman. Ruokien puolesta ravintolan yksi bravuureista, ranskalainen kalakeitto, on parhaimpia ruokia mitä olen syönyt.

Maininnan arvoinen on myös Ravintola C Rautatienkatu 20:ssä. Ravintola C:tä yhdistää helsinkiläisen Chef & Sommelierin kanssa kaksi asiaa: erikoistuminen luomuruokaan sekä Vuoden ravintolan tittelin voittaminen (Vuoden ravintola 2011, Suomen Gastronomien Seura). Kaikki ravintolassa käytetyt raaka-aineet ovat joko luomua tai biodynaamisesti tuotettuja.

Turku

Ravintola Maneerat

Käsityöläiskatu 1, 20100 Turku

Ruoan laatu 5

Kokemus 4,9

Hinta-laatusuhde 4,8

Turun vilkkaassa ravintolamaailmassa voittaja on yllättäen pieni ja vaatimaton thairavintola Maneerat. Ravintolan ruokaa kehutaan ahkerasti Suomen parhaaksi thairuoaksi.

– En tiedä, mitä nämä tekee eri lailla kuin muut, mutta ruoka on vain taivaallista. Rapsakat vihannekset ja juuri oikea tulisuus ja maut kohdallaan. Miten se on edes mahdollista, että "sama" ruoka on toisessa paikkaa vain niin paljon parempaa kuin muualla? Eikä yhtään haittaa, että palvelu on erittäin ystävällistä. Paras thaikku, missä olen koskaan syönyt. Siis parempaa kuin thaimaassa yhdessäkään käymässä paikassani.

Hyvät arvostelut on myös saanut uusi japanilainen ravintola Karu Izakaya. Menusta löytyy maistelumenu ja lukuisia muita ala carte –annosvaihtoehtoja. Eat.fi-palvelun käyttäjät antavat suitsutusta erityisesti maistelumenu –kokonaisuudelle ja raikkaille susheille.

Oulu

Ravintola Mezzaluna

Isokatu 84, 90120 Oulu

Ruoan laatu 5

Kokemus 5

Hinta-laatusuhde 5

Välimerellinen ravintola Mezzaluna saa arvostelussa täydet pisteet. Arvostelujen uskottavuutta hieman heikentää niiden vähyys, mutta yhtä kaikki Mezzaluna on kirkkaasti Eat.fi –palvelun suosituin ravintola Oulun seudulla. Ala carte –listalta löytyy klassisia välimeren ympäristön liharuokia tsatsikia ja pitaleipää unohtamatta.

– Kyllä Mezzalunasta on tullut Oulun paras känkkylä! Aivan mielettömän hyvät pizzat ja palvelu on ollut nopeaa ja ystävällistä. Jatkakaa samaan malliin!

Intialainen Garam Masala –ravintola on myös oululaisten mieleen.

– Oulun ravintoloiden helmi. Tosin myönnettävä on, ettei ole tullut maistetuksi muita kuin tandooriruokia, mutta vaihtamisen tarvetta ei ole tullut. Täytyypi käydä tuo lounasbuffet kokemassa pian! Erittäin maukas ruoka, tunnelmallinen miljöö ja ihana palvelu - kerran jopa itse kokki tuli kysymään miten ruoka maistuu. Mieheni sanoin: "Ei tällaisia kiksejä saa muista ravintoloista!"

Jyväskylä

Ravintola Figaro

Asemakatu 4, 40100 Jyväskylä

Ruoan laatu 4,7

Kokemus 4,7

Hinta-laatusuhde 4

Ravintola Figaro on hintavimmasta päästä Jyväskylässä, mutta saa silti runsaasti kiitosta sekä ulkopaikkakuntalailta että paikallisilta.

– Yksi parhaista ravintoloista koko Suomessa. Vaativa erikoisruokavalio huomioitiin erityisellä huolellisuudella. Palvelu toimi vaikka sali oli täynnä. Ruoka oli todella hyvää, laadukasta ja kauniisti aseteltua. Testasimme myöhemmin myös Bistron tapakset ja Bistrokin ylitti kaikki odotuksemme. Ravintolakokemus, jonka takia kannattaa ajaa Jyväskylään kauempaakin.

Hotelli Yöpuun Pöllöwaari herättää mielenkiintoa paitsi erikoisella nimellään, niin myös hienoilla käyttäjäarvioilla. Tää ravintola on todella asiakkaiden mieleen. Erityisesti henkilökunnan huomaavaisuus ja ystävällinen käytös saa paljon positiivista palautetta.

– Palvelu ja viinilista ovat huippua. Erittäin ystävällinen palvelu oli helsinkiläiselle mieleen.

– Erittäin asiantuntevaa palvelua. Ruuat olivat hyvän makuisia, klassisia annoksia. Viinit ovat todella hyviä. Loistava kokonaisuus. Positiivinen kokemus kertakaikkiaan.

Teksti: Nita Makkonen, nita.makkonen(@)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat