Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

"Asiakkaat ovat kiroilleet ja huutaneet" – helsinkiläisravintola törmäsi poikkeukselliseen ongelmaan, jonka ratkaisi raha

horisontti
Bisoubisou avattiin Kalasataman Horisontti -pilvenpiirtäjän 24. kerrokseen.SRV
Julkaistu 15.06.2025 17:32
Toimittajan kuva

Wenla Wallin

wenla.wallin@mtv.fi

Uuden ravintolan ikkunapaikat ovat herättäneet poikkeuksellista kiinnostusta.

Kalasataman tornitaloissa sijaitseva ravintolauutuus Bisoubisou tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden varmistaa paikan ikkunan vierestä 50 euron hintaan.  

Vappuna ovensa avannut ravintola otti maksun käyttöön jo kaksi viikkoa avaamisen jälkeen, kun ravintoloitsijat törmäsivät lähes jokaisen asiakkaan kohdalla samaan toiveeseen. 

Ravintoloitsija Maiju Åstedt sanoo melkeinpä jokaisen asiakkaan toivoneen ikkunapaikkaa varauksessaan. Åstedt pyörittää ravintolaa yhdessä Teemu Auran kanssa.

– Mietimme sitä, miten voimme ravintolana arvottaa kenen toive on tärkeämpi kuin toisen, Åstedt kertoo MTV Uutisille.

Lue myös: Nyt se selvisi! Hän edustaa Suomea kokkien MM-kisoissa: "Selkeä voittaja"

"Asiakkaat ovat kiroilleet ja huutaneet"

Ikkunapaikkojen rajallisuudesta aiheutui ravintolassa ikäviäkin tilanteita.

– Varsinkin jotkut asiakkaat loukkaantuivat syvästi siitä, että ikkunan vieressä ei ole vapaata pöytää, Åstedt kertoo.

– Asiakkaat ovat kiroilleet ja huutaneet, ja välillä tuntui, että ravintolassa syntyy melkeinpä kohtaus, hän jatkaa.

Tällaisissa tilanteissa muut asiakkaat ovat saattaneet puuttua asiaan, ja pahoitelleet tuohtuneiden asiakkaiden käytöstä henkilökunnalle. 

– Ainahan jollain on ollut vaikka huono päivä tai jotain, mutta tämän asian kanssa oltiin ihan eri mittakaavassa.

Lue myös: Vuoden ravintola 2025 on valittu: Sijaitsee "maagisessa osoitteessa"

Ikkunapöytiä on terassilla kymmenen

Ikkunapöydän voi lounasaikaan varmistaa koko seurueelle 20 eurolla, ja illallispöytä ikkunan vierestä maksaa 50 euroa. Ravintolan terassilla on 60 asiakaspaikkaa ja 10 pöytää ikkunan vieressä.

Åstedt korostaa maksullisen ikkunapaikan tarkoittavan vain sitä, että asiakas voi tällä tavoin varmistaa, että saa juuri haluamansa pöydän ravintolasta. Muiden varausten kohdalla pyritään toteuttamaan asiakkaiden toiveet, mutta viime kädessä paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. 

Hän kertoo idean maksusta tulleen toiselta ravintolalta, jossa vastaava käytäntö todettiin toimivaksi. 

Lue myös: "Itkin joka vuoron jälkeen" – ravintola-alan työntekijät avautuvat nyt järkyttävistä kokemuksistaan

"Sellaista pöytää meillä ei olekaan"

Ravintolan sijainti Kalasataman tornitalon 24. kerroksessa on kiinnostanut asiakkaita.

– Tosi monet tulevat meille ihan muista kaupungeista käymään pelkästään vaikka drinkeille. Nämä muut tornit ovat asuinrakennuksia, ja niihin aika harva pääsee, niin tämä on lokaationa melkeinpä ensimmäinen, missä pääsee näin korkealle ravintolatilaan.

Koko ravintolaa ympäröi suuret ikkunat, Åstedt vakuuttaa, että jokaisesta pöydästä näkee kyllä ulos.

– Ei ole sellaista tilannetta, että joku tulisi ravintolaan nauttimaan näkymästä, ja saisi pöydän, josta ei näe. Sellaista pöytää meillä ei olekaan.

– Onhan tuo näkymä meidän ravintolastamme tosi mieletön ja upea, Åstedt lisää. 

Lue myös: "Niin hyvää, että rupeaa itkettämään" – testaa helsinkiläisravintolan kehuttu jälkiruoka!

Katso myös: Miksi ravintoloita kaatuu nyt koko ajan?

11:28imgEi viikkoa ilman ravintola-alan huonoja uutisia – miksi ravintoloita kaatuu tämän tästä? Haastattelussa Henri Alén ja Linda Stenman-Langhoff.

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat