Kameratestaaja: Galaxy S7 edgessä paras älypuhelimen kamera

Kameroita testaava ja pisteyttävä DxOMark on syynännyt Samsung Galaxy S7 edgen kameran, ja todennut sen parhaaksi älypuhelimissa nähdyistä kameroista. Kokonaispisteitä S7 edgelle kertyi 88, ja taakse jäivät 87 pistettä viime vuonna saavuttaneet Galaxy S6 edge+ sekä Sony Xperia Z5.

Samsung uudisti lippulaivojensa takakamerat perusteellisesti, ja muutos on selvästi onnistunut. Kehuja keräävät niin kontrasti, valotus, yksityiskohtien tallennus, salamavalon toiminta kuin vähäinen kohinakin. Kuvanlaatuon hyvä sisällä ja ulkona, ja vähässäkin valossa kamera suoriutuu hienosti. Erityiskehuja saa nopea automaattitarkennus, joka myös seuraa hyvin kohdetta videokuvauksessa. Samoin videokuvauksen vakautus kerää kiitosta DxOMarkilta.

Muutamia epäkohtiakin Galaxy S7 edgen kamerassa on. Esimerkiksi videokuvauksessa vähässä valossa kuvassa ilmenee artefakteja ja huojuntaa. Keinovalossa otetuissa kuvissa taas esiintyy näkyvää kellerrystä ja korkean dynamiikan kuvissa kirkkaimmat kohdat eivät tallennu tarkasti.

Galaxy S7 edgen takakamera on varustettu 1/2,5-tuumaisella, 12,2 megapikselin kennolla, jonka pikselikoko on älypuhelimen kameralle poikkeuksellisen suuri 1,4 mikrometriä. Isohkon pikselikoon lisäksi kameran valovoimaisuutta auttaa myös iso f/1,7 aukko. Automaattitarkennus on nopea Samsungin Dual Pixel -teknologian ansiosta, elitavanomaisen 5 – 10 prosentin sijaan täydet 100 prosenttia kennon pikseleista sisältää kaksi valodiodia ja osallistuu vaihetarkennukseen.

Lue myös:

    Uusimmat