Duudsonit-Jukka isänsä alkoholismista: Se on toiminut pelotteena

Duudsonit – Härmästä Hollywoodiin -kirjassa Jukka Hildén avautuu rankasta lapsuudestaan, jossa hän huolehti välillä koko perheestä.

Muut Duudsonit kuvailevat Jukka Hildéniä empaattiseksi huolehtijaksi, joka pitää aina muiden puolta. Tämä on peruja lapsuudesta, jolloin Jukka otti huolehtijan roolin, kun isä kärsi alkoholismista.

”Lapsuus oli mitä oli. Kun kirjoitin ylioppilaaksi, faija sortui uudestaan dokaamaan. Se oli hirveää aikaa. Yritin lukea ylioppilaskirjoituksiin ja faija oli niin huonossa kunnossa, että joi eau de colognea ja laattaili verta. Mäkin yritin viedä sitä katkolle, mutta ei se onnistunut. Sitä kesti pari vuotta. Sitten lääkäri sanoi isälle: ’Jos otat vielä yhdenkin ryypyn, maksasi hajoaa ja sinä kuolet.’ Siinä vaiheessa faija heräsi. Ja siitä päivästä lähtien hän on ollut selvin päin. Ei ole dokannut eikä polttanut. Ja urheilee tosi paljon”, Jukka kertoo kirjassa.

– Huolehtiminen sysättiin harteilleni. Kannan sitä vieläkin mukani, vaikka olen yrittänyt päästä siitä eroon, Jukka kertoo MTV:lle.

Hän myöntää, että aikuisiälläkin seurassa oli ihmisiä, jotka veivät energiaa.

– Autoin kavereita oman jaksamisen kustannuksella. Myöhemmin ymmärsin, että se on täysin turhaa. Olen leikannut napanuoria ja vietän enemmän aikaa ihmisten kanssa, jotka myös antavat energiaa, eivätkä ainoastaan vie sitä, Jukka sanoo.

Vaikka Jukka on nähnyt läheltä, miten alkoholi voi viedä mennessään, ei hän kuitenkaan ole pelännyt sitä omalla kohdallaan.

– Olen jalat maassa ja minulla on kunnianhimoa siihen, että haluan tehdä asioita. Alkoholihan tuhoaisi sen. Olisin silloin aika toimintakyvytön, Duudsoni perustelee.

– Mutta eihän se sitä poista, etteikö minulla olisi ollut kivaa bileissä, Jukka vitsailee duudsonmaiseen tyyliinsä.

Hän  uskoo, että isän kohtalo on varmistanut sen, ettei hän lähde samalla tielle.

– Se on ollut pelote itselleni. Se on polku, jota pitkin en varmasti halua mennä. Olen nähnyt, mitä se tekee ihmiselle, lähipiirille, ystäville ja perheelle. Myös se antaa voimaa, miten hyvin isä tänä päivänä voi, Jukka iloitsee.

Jutun lainaukset ovat tänään julkaistusta kirjasta Duudsonit – Härmästä Hollywoodiin.

Lue myös:

    Uusimmat