Down By The Laituri -kaupunkifestivaali palasi juurilleen Turussa – järjestäjät odottavat kävijäennätystä

Turussa käynnistyi eilen järjestyksessään 32. Down By The Laituri -kaupunkifestivaali. Viimeisimmistä vuosista poiketen festivaali järjestetään tällä kertaa Turun tuomiokirkon kupeessa.

Festivaalin järjestäjillä on vahva luotto siihen, että tämänvuotisesta DBTL-festivaalista tulee historian suurin ja suosituin. Uskoa tavoitteen saavuttamiseen antavat aiempaa laajemmat puitteet sekä tapahtuman suosio ennakkolipunmyynnissä. Festivaalin avauspäivä myytiin loppuun viime viikonloppuna.

DBTL-kaupunkifestivaalin viestintävastaava Lauri Ruotsalo kertoo, että pinta-alaltaan isompi festarialue antaa mahdollisuudet aiempaa monimuotoisemman tapahtuman järjestämiseen.

– Viime vuoden onnistuneet festivaalit ja kävijämäärä ovat yksi syistä, miksi lähdimme etsimään uutta sijaintia tälle upealle tapahtumalle. Meillä on kuitenkin pitkän tähtäimen tavoitteena kehittää, monipuolistaa ja kasvattaa tapahtumaa entisestään, Ruotsalo kertoo.

Paluu juurille

 Festivaali palaa kolmen välivuoden jälkeen juurilleen Aurajoen rantaan, ja Ruotsalon mukaan nimenmaan uusi alue on herättänyt ihmisten kiinnostuksen jo ennakkoon. DBTL:n tähänastinen kävijäennätys saavutettiin viime vuonna.

– Loppuunmyydyn torstain lisäksi myös muut päivät ovat myyneet hyvin ja lippuja menee edelleen tasaiseen tahtiin. Odotamme yleisömäärän nousevan kirkkokonsertit mukaan lukien yli 21 000 kävijän lukemiin. Viime vuonna neljän päivän mittaisilla festivaaleilla kävi 16 000 asiakasta.

Ruotsalo kertoo, että tyypillinen DBTL-festivaalien asiakas on 30-55-vuotias hyvän musiikin ja vauhdikkaan kesätapahtuman ystävä.

– Uusi festivaalien sijainti, mielenkiintoiset kirkkokonsertit sekä erinomaiset artistikiinnitykset vahvistivat ajatustamme siitä, että myös tänä vuonna päästään hienoihin yleisömääriin, hän kiteyttää.

DBTL:n avauspäivänä festarikansa pääsi kuulemaan Eppu Normaalia, Popedaa, Vesalaa, Sannia, Rajaton-kirkkokonserttia sekä ulkomaanvahvistuksena Bonnie Tyleria. Tapahtuma päättyy lauantaina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja