Mainos

Kansainvälisten tähtiesiintyjien peruutukset piinaavat kesän festarikävijöitä – Weekend Festival pyytää faneilta apua mysteeriin: ”On hyvä kysymys, mistä tämä johtuu”

9:59

Tämän kesän festivaalikävijät ovat joutuneet kokemaan poikkeuksellisen paljon vastoinkäymisiä, sillä jo kolmen eri festivaalin pääesiintyjät ovat peruneet esiintymisensä Suomessa.

Heinäkuun alussa järjestetyssä Ruisrock Festival -tapahtumassa kaksi eri pääesiintyjää peruutti esiintymisensä tapahtumassa. Tänään sekä Weekend Festivalin pääesiintyjä, dj-kaksikko Swedish House Mafia että Flow Festivalin pääesiintyjä, rap-artisti Cardi B ovat peruneet Suomen-keikkansa.

Weekend Festivalin tiedottaja Tomi Lindblom on peruutuksen syistä suuren yleisön tavoin ymmällään.

– On hyvä kysymys, mistä tämä johtuu. Tässä ei ole kyse mistään force majeure -syystä, kuten sairastumisesta tai lentokoneen rikkoutumisesta. Meille ilmoitettiin vain, että artistit eivät pääse tulemaan tuotannollisista syistä.

Tarkat syyt epäselviä

Lindblom kertoo, ettei itsekään ole saanut tarkempaa erittelyä tuotannollisten syiden osalta. Hän ei lähde spekuloimaan julkisesti peruutuksen tarkkoja syitä, mutta toteaa, että tuotannollisten syiden nimissä ilmoitettu este voi olla lähestulkoon mikä tahansa.

Weekend Festival korvaa menetyksen festivaalikävijöille paikkaavan esiintyjän muodossa. Swedish House Mafian tilalla festivaaleilla esiintyy niin ikään ruotsalainen dj-tähti Alesso, jonka Lindblom uskoo myös miellyttävän festivaalikansaa.

– Aloimme varautua hyvissä ajoin Swedish House Mafian peruutukseen siinä vaiheessa, kun huhut peruutuksesta alkoivat liikkua. Meidän oli pakko ennakoida, ja Alesso oli onneksi lähellä. Nyt eletään maailmanlaajuisesti kuuminta festivaaliaikaa, hän muistuttaa.

Lindblom vetoaa esiintymisensä peruneen Swedish House Mafian faneja ottamaan artisteihin yhteyttä ja kyselemään peruutuksen syitä. Hän kertoo, että dj-kaksikolle olisi maksettu esiintymisestä kuusinumeroinen summa, mutta vastaavasti myös Alesso tulee hänen mukaansa saamaan normaalia suuremman esiintymispalkkion.

”Suomi on logistisesti ääripää”

Lippurahapalautuksia ei ole lipun ostaneille luvassa. Tässä Lindblom vetoaa Suomen yleiseen kuluttajaviranomaisten määrittämään käytäntöön, jonka mukaan yksittäisen artistin peruuttaminen ei oikeuta lippurahojen palautukseen.

Lindblom toteaa, että kansainvälisten tähtien keikkojen peruuttamiselle voi olla monia syitä, jotka liittyvät esimerkiksi maantieteellisiin seikkoihin.

– Suomi on logistisesti ääripää, ja olemme pieni kansa. Esimerkiksi Swedish House Mafian kohdalla ei ole kuitenkaan tapahtunut sitä, että artisti olisi peruuttanut Suomen keikan ja esiintyisi samaan aikaan muualla. Esimerkiksi Ruisrockissa hiljattain keikkansa perunut Migos toimi viime vuonna näin, hän muistuttaa.

Nykypäivänä artisteilla on Lindblomin mukaan yleistyvä taipumus poimia rusinat pullasta esiintymällä maissa, joissa kyseisen artistin yleisöä on kulloinkin eniten. Rock-konserttien kohdalla tämän kaltaiset peruutukset ovat hänen mukaansa hyvin harvinaisia.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja