Dopingin kanssa lätränneelle UFC-tähdelle kovaa ryöpytystä megaottelun alla – ruotsalaisvastustaja uhoaa: "Hän saa maksaa"

Jon Jonesin ja Alexander Gustafssonin välisen alemman raskaansarjan UFC-mestaruusottelun alla kuohuu. Gustafsson on suominut dopingista muutamaan eri otteeseen narahdellutta vastustajaansa rajusti ennen tulevana yönä Suomen aikaa Los Angelesissa käytävää vapaaottelumatsia.

Yhdysvaltalainen Jones kärysi ensimmäisen kerran vuonna 2016 nautittuaan väitetysti erektiolääkettä, joka sisälsi kiellettyä antiestrogeenistä klomifeeniä ja syöpälääkkeissä käytettyä letrotsolia. Seuraava käry pamahti ilmoille elokuussa 2017 kovan luokan dopingaineesta: anabolisesta steroidista Turinabolista. 

Jones oli vain hiukan tätä ennen voittanut UFC-mestaruusottelussa Daniel Cormierin teknisellä tyrmäyksellä, mutta mestaruus siirrettiin Jonesin käryn myötä Cormierille.

Jones vapautui dopingpannastaan lokakuun lopulla, ja nyt, joulukuussa 2018, hän tekee paluun kehään mestaruusottelussa ruotsalaista Alexander Gustafssonia vastaan. Tosin ei ilman käänteitä: Jonesin näytteestä löytyi tuoreeltaan "häviävän pieni määrä" samaa anabolista steroidia, josta hän edellisenä vuonna oli kärynnyt. UFC-organisaation ilmoituksen mukaan nämä olivat jäämiä reilun vuoden takaisesta kärystä, eikä kyse ole tuoreesta käytöstä. 

Jonesin ottelulupa Nevadan osavaltiossa kuitenkin evättiin, ja otteluilta jouduttiin siirtämään Kalifornian Los Angelesiin.

Punnitus ohi

Viime yönä Suomen aikaa Jones ja Gustafsson saatiin punnittua, ja vaaka värähti Jonesin kohdalla 92,5 kiloon, kun taas Gustafsson oli 92,8-kiloinen.

Gustafsson antoi tätä ennen palaa kohuissa marinoidun Jonesin suuntaan. Gustafssonin mukaan yhdysvaltalaistähti on huijari. 

– Mitä ikinä tämä jätkä sanoo, sitä ei voi ottaa tosissaan. Hän on kamala, ja hän joutuu maksamaan siitä lauantai-iltana, kerron sen teille, Gustafsson pamautti Sporsnetin mukaan.


Jones ja Gustafsson ovat aiemmin kohdanneet vuonna 2013. Jones puolusti tuolloin voitokkaasti alemman raskaansarjan mestaruuttaan.

Jones on hävinnyt UFC-urallaan 24 ottelustaan vain yhden. Viimeisestä Cormier-ottelusta hänelle ei ole merkitty tilastoihin käryn jälkeen voittoa eikä tappiota.

Gustafssonilla on 22 UFC-ottelustaan 18 voittoa ja neljä tappiota.

Lue myös:

    Uusimmat