DNA toi eSIMin pilottimyyntiin – käyttöönotto mahdollista uusimmissa iPhoneissa ja iPadeissa

DNA tuo liittymien eSIM-vaihtoehdon pilottimyyntiin Helsingin Kampin DNA Kauppaan tästä päivästä 28. toukokuuta alkaen.

eSIMin voi ensivaiheessa ottaa käyttöön Applen iPhone XR, iPhone XS ja iPhone XS Max -puhelimissa sekä uusimmissa iPadeissa.

eSIM on laitteeseen integroitu digitaalinen SIM-kortti, joka helpottaa liittymän käyttöönottoa ja sisältää samat toiminnot kuin perinteinen muovinen SIM-kortti. DNA:n asiakas voi valita eSIMiin sopivan liittymän DNA:n kuluttajaliittymien joukosta.

eSIM-liittymä aktivoidaan lukemalla liittymän QR-aktivointikoodi laitteen omalla eSIM-sovelluksella. DNA:n osalta jaettava eSIM-kortti on siis saman näköinen kuin SIM-kortti, mutta siinä on sirun tilalla QR-aktivointikoodi.

eSIM-myynnin mahdollisesta laajentamisesta päätetään pilottimyynnin perusteella.

DNA toteaa, että eSIMin suurimpana hyötynä tällä hetkellä on liittymän aktivoinnin vaivattomuus, eli puhelimeen ei tarvitse asentaa fyysistä SIM-korttia. Erillistä SIM-korttia ei siis tarvitse hakea eikä tilata. Lisäksi eSIMin avulla on mahdollista käyttää samassa laitteessa yhtä aikaa kahta eri liittymää: eSIMiä ja perinteistä SIM-korttia. Tämä mahdollistaa esimerkiksi sen, että puhelimessa voi käyttää sekä työliittymää että henkilökohtaista liittymää.

Aiemmin iPhonessa ei ole ollut mahdollista käyttää yhtäaikaisesti kahta liittymää, sillä siinä on paikka vain yhdelle fyysiselle SIM-kortille.

”Nyt on hyvä aika tuoda eSIM-liittymiä tarjolle, kun eSIM-laitteita alkaa tulla markkinoille”, sanoo DNA:n handset-liiketoiminnan johtaja Cedric Kamtsan.

Tulevaisuudessa, eSIM-kykyisten laitteiden yleistyessä, eSIMin mahdollisuuksia voi hyödyntää esimerkiksi älykelloissa, kodinkoneissa ja televisioissa. Apple Watchin mobiiliyhteyksiä tukevaa Cellular-versiota operaattorit Suomessa eivät vielä tue. Telialla eSIMin käyttö on mahdollista Samsungin Galaxy Watch -kellon kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja