Mainos

Applen uuden iPadin näyttöä ylistetään

Applen uusin tablettimalli, 9,7-tuumainen iPad Pro, jatkaa yhtiön laadukkaiden LCD-näyttöjen marssia. Näyttöjen laatua tutkiva DisplayMate on arvioinut uusimman iPadin näytön ja kehuu sitä monella osa-alueella.

Siinä missä esimerkiksi Samsung suosii huippulaitteissaan AMOLED-näyttöjä, on Apple jatkanut LCD-näyttöjen käyttöä. Käyttäjillä ei kuitenkaan pitäisi olla valittamista, sillä laatu tuntuu olevan kohdallaan. iPhone 6 -mallit saivat julkaisunsa jälkeen kehuja markkinoiden parhaista LCD-näytöistä, ja nyt vastaavia kehuja saa uusi iPad Pro. Vaikka 9,7-tuumainen iPad Pro saattaa ulkoisesti muistuttaa samankokoista iPad Air 2 -mallia, on Pron näyttö DisplayMaten mukaan monin paikoin parempi.

9,7-tuumainen iPad Pro saavutti DisplayMaten testissä useita kärkisijoja. Se tarjosi muun muassa tarkimman DisplayMaten koskaan mittaaman väritarkkuuden molemmilla tukemillaan väriavaruuksilla (sRGB sekä laajempi DCI-P3), pienimmän heijastavuuden kaikista mobiililaitteiden näytöistä, suurimman täysimittaisen tabletin kirkkauden (511 nitiä) sekä suurimman kontrastiluvun kirkkaassa ympäristön valaistuksessa.

DisplayMate kehui erityisesti näytön luettavuutta kirkkaassa valaistuksessa ja arveli, että tuleva iPhone 7 saattaisikin saada muutamia ominaisuuksia uuden iPad Pron näytöstä. Lisäksi, kirkkaudestaan huolimatta, iPad Pron näyttö ei ole virtasyöppö, sillä virrankulutusta alentaa muuttuva näytön virkistystaajuus. Näytön virkistystaajuus pienenee, kun näytöllä ei ole liikkuvaa kuvaa.

9,7-tuumainen iPad Pro sisältää myös iOS 9.3:n Night Shift -tilan, joka vähentää näytön sinisen valon määrää ilta- ja yöaikaan, ja uutuutena se on varustettu myös True Tone -näytöllä, joka muuttaa näytön valkotasapainoa ympäristön valaistuksen mukaan. DisplayMate on julkaissut omat suosituksensa Night Shiftin käytölle, ja True Tonen kohdalla sivusto esitti toiveen, että Apple lisäisi liukusäätimen, jolla käyttäjä voisi säätää muutoksen määrää oman mieltymyksensä mukaiseksi. Nykyisellään True Tone on mahdollista ottaa kokonaan pois käytöstä, mutta sen vaikutusta ei pysty säätämään itse.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.