Datsunin paluu maailmankartalle etenee

Datsun paljasti Tokion autonäyttelyn yhteydessä uuden konseptiauton, joka ei ole mitenkään yllättäen kompakti katumaasturi.

Kolmisen vuotta sitten henkiin herätetty Datsun myy tällä hetkellä autoja neljässä maassa: Intiassa, Indonesiassa, Venäjällä ja Etelä-Afrikassa. Datsun on osa Renault-Nissan-allianssia, eli sen autot pohjautuvat konsernin muihin tuotteisiin. Go pohjautuu esimerkiksi Nissan Micraan, kun Venäjän versioissa alustarakenteista löytyy paljon Ladaa.

Paluunsa jälkeen Datsuneita on myyty maailmalla noin 110 000 kappaletta, eli suomalaisillekin rakas automerkki on herätetty onnistuneesti henkiin. Kohderyhmänä ovat ensisijaisesti vasta autoiluun kehittyvät automaat, ja niissä auton ensimmäistä kertaa elämässään ostavat. Autot ovat siis edullisia, joskaan halpa-autoista ei voida varsinaisesti puhua.

Lähitulevaisuudessa myynti laajenee Venäjältä mm. Kazakstaniin, Etelä-Afrikasta muihin eteläisen Afrikan maihin sekä Intiasta ja Indonesiasta näiden lähinaapureihin. Autoja valmistetaan niin Intiassa, Indonesiassa kuin Venäjälläkin.

Tokion autonäyttelyn yhteydessä Datsun esitteli Nissanin pääkonttorissa Jokohamassa uuden Go Cross -konseptiauton pienelle joukolle kansainvälisiä toimittajia. Teknavi oli luonnollisesti paikan päällä, sillä Vesa Eskola on ajanut Datsuneilla jo Intiassa, Venäjällä ja Indonesiassa yhteensä 22 000 kilometriä.

Uusi konsepti on katumaasturi, ja se pohjautuu Datsunin kompaktiin ja Micra-pohjaiseen tila-autoon Go+. Datsun ei ole kertonut autosta sen tarkempia tietoja kuin että auto todennäköisesti tulee myyntiin 2–3 vuoden kuluttua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja