Danske Bankin toimitusjohtaja lähtee rahanpesuepäilyjen takia – myös pankin edellinen pomo jätti tehtävänsä hämäräbisnesten vuoksi

Danske Bankin hollantilainen toimitusjohtaja Chris Vogelzang jättää tehtävänsä rahanpesuepäilyjen takia. Vogelzangin epäillään rikkoneen rahanpesun torjuntaa koskevia sääntöjä edellisessä työpaikassaan, hollantilaisessa ABN Amro -pankissa.

Chris Vogelzang valittiin Dansken johtoon vuonna 2019.

Hänen edeltäjälleen Thomas Borgenille tuli lähtö, kun selvisi, että Dansken Viron-yksikössä oli pesty hämärää rahaa yli 200 miljardin euron edestä.

Vogelzang torjuu epäilyt ja sanoo tiedotteessa olevansa hyvin yllättynyt hollantilaisten viranomaisten toimista, jotka koskevat työpaikkaa, jonka hän jätti jo neljä vuotta sitten.

– Epäily ei tarkoita, että minua vastaan nostettaisiin syyte. Ottaen huomioon Danske Bankin erityislaatuisen tilanteen ja pankkiin kohdistuvan intensiivisen tarkastelun, en halua, että minuun kohdistuva spekulaatio olisi esteenä Danske Bankin kehitykselle, Vogelzang sanoi.

Väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi tulee Carsten Egerils

Dansken Viron-yksikön rahanpesujupakan tutkinta on edelleen kesken.

Juttua ja otsikkoa muokattu 19.4.2021 kello 10.52. Toisin kuin tekstissä ja ostikossa aiemmin sanottiin, Dansken mukaan kyse ei ollut potkuista.

1:08
Katso myös: Mies otti vastaan rahanpesutarjouksen ja pian hänen tilillään oli puoli miljoonaa euroa Supercell-miljonäärin rahoja

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja