Dagbladet: Norjan moskeija-ampumisesta epäillyllä mittava omaisuus asuntobisneksistä – tutut kuvailivat miestä fiksuksi ja kiltiksi

Norjan lauantaisesta moskeija-ampumisesta epäilty 21-vuotias mies on norjalaismedian mukaan kerryttänyt varallisuutta kiinteistösijoittajana. Hänen tuttunsa kuvailevat miehen olleen fiksu ja ystävällinen.

Dagbladetin tietojen mukaan ampumisesta epäilty norjalaismies omistaa kiinteistöjä miljoonien Norjan kruunujen edestä. Lisäksi vuonna 2018 hänellä oli varallisuutta hieman yli kolme miljoonaa kruunua eli noin 300 000 euroa.

Lehden mukaan miehen tutut ovat kertoneet yllättyneensä hänen teostaan.

Entinen luokkatoveri kertoo Dagbladetille, että mies oli mukava ja rauhallinen. Toisen ystävän mukaan mies oli fiksu, eikä mikään viitannut siihen, että hän saattaisi tehdä mitään ammuskelun kaltaista tekoa.

Nettikirjoitusten tutkiminen käynnissä

Lehden mukaan miehellä ei ole aiempia rikostuomioita, mutta hän on silti poliisille tuttu. Jokin aika sitten poliisi oli tutkinut miehen edesottamuksia internetissä saatuaan huolestuneita viestejä.

Poliisin mukaan mies on ilmaissut internetissä äärioikestolaista ideologiaa. Pidätettynä oleva epäilty ampuja ei ole suostunut itse puhumaan poliisille. Epäillyn julkaisemat kirjoitukset ovat nyt tutkinnan keskeisessä osassa.

Mies oli tunteja ennen hyökkäystä ylistänyt internetissä muun muassa keväällä Uudessa-Seelannissa tapahtunutta Christchurchin terrori-iskua.

Epäiltyä on syytetty tähän mennessä murhasta ja murhan yrityksestä. Syytteet terrori-iskun yrittämisestä eivät ole pois suljettuja.

Lue myös:

    Uusimmat