Daavid vastaan Goljat: Ferrari raahaa pienen hyväntekeväisyysjärjestön oikeuteen – "Minua he eivät säikyttele"

1:36
Ferrarin uusi hybridisuperauto on nimeltään SF90 Stradale.

Ferrari on päättänyt, millä nimellä se haluaa kutsua ensimmäistä katumaasturimalliaan, mutta nimen saadakseen se joutuu käymään oikeutta.

Ferrari on tunnetusti äärimmäisen tarkka brändistään, eikä se kaihda koviakaan keinoja saadakseen tahtonsa läpi. Italialainen urheiluautovalmistaja on aiemmin vetänyt herneen nenäänsä muun muassa saksalaisen muotisuunnittelijan julkaisemista valokuvista, joiden se katsoi olevan ristiriidassa brändinsä edustamien arvojen kanssa.

– Pyydämme teitä poistamaan mainitut kuvat nettisivuiltanne ja sosiaalisen median kanavistanne 48 tunnin kuluessa, Philipp Pleinille lähetetyssä kirjeessä jyristiin.

Haastoi voittoa tavoittelemattoman säätiön oikeuteen

Tällä kertaa Ferrari on päättänyt käydä taistoon italialaisen hyväntekeväisyyssäätiön kanssa. Sitä kismittää, ettei Italiassa ja Afrikassa toimiva pieni Purosangue-säätiö suostu luopumaan nimestään.

Ferrari nimittäin haluaisi ristiä ensimmäisen katumaasturimallinsa niin ikään Purosangueksi, joka tarkoittaa vapaasti käännettynä täysiveristä. Auton on määrä saapua markkinoille vuonna 2022 tai 2023.

Perinteikkään autovalmistajan mukaan antidopingtyötä tekevä säätiö ei ole käyttänyt nimeään riittävän aktiivisesti viimeisten viiden vuoden aikana, minkä vuoksi se katsoo, että sillä on oikeus saada nimi itselleen.

"Yksi maailman tärkeimmistä brändeistä"

Säätiötä edustava asianajaja kertoo, että kyseessä on Daavid vastaan Goljat -tyyppinen tilanne. Hän kertoo Purosangue-säätiön olevan aktiivinen, mistä kielii muun muassa se, että sen yhteistyökumppanina toimiva urheiluvaatettaja Adidas valmistaa säätiön nimellä varustettuja kenkiä ja vaatteita.

– Minua he eivät säikyttele, vaikka kyseessä onkin yksi maailman tärkeimmistä brändeistä, kertoo puolestaan Purosangue-säätiön perustaja Max Monteforte.

Ferrarin ensimmäinen SUV-mallin pahimmat kilpailijat ovat markkinoilla oleva Lamborghini Urus sekä hiljattain esitelty Aston Martin DBX.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja