Autovalmistaja raivostui miljonäärin ”mauttomista” Instagram-kuvista – asianajajat vaativat materiaalin poistamista

Yksikään autovalmistaja ei pidä siitä, että heidän ajoneuvojaan esitellään sosiaalisessa mediassa jollain tavalla negatiivisessa valossa tai heidän arvojensa vastaisessa toiminnassa. Mutta harva valmistaja suhtautuu asiaan yhtä tiukkapipoisesti kuin Ferrari.

Saksalainen muotisuunnittelija Philipp Plein on yksi Ferrari 812 Superfastin omistajista. Pleinin tallista löytyvä yksilö ei kuitenkaan ole aivan tavallisimmasta päästä edes superautoväen keskuudessa, sillä hänen 812 Superfastinsa on teipattu rääkyvän vihreäksi.

Tämä on jo itsessäänkin omiaan vääntämään Ferrarin väen naamatauluja vinkuraan, mutta leveää elämää viettävän Pleinin julkaisemat kuvat ovat johtaneet nyt konkreettisempiinkin toimenpiteisiin.

Plein on julkaissut henkilökohtaisella IG-tilillään kuvan kirjeestä, jonka on lähettänyt Ferraria edustava asianajotoimisto Orsingher Ortu.

– Ferrarin tavaramerkki yhdistyy kuvissasi elämäntyyliin, joka ei vastaa Ferrarin brändiä.

Kirjeessä miestä vaaditaan poistamaan sosiaalisen median tileiltään sekä tämän kaikilta verkkosivuilta kuvat, jotka ovat seksuaalisesti vihjailevia ja joissa Ferrarin tavaramerkki esiintyy mauttomissa yhteyksissä.

3:15
VIDEO: Tutustuimme Ferrari 812 Superfastiin Lempäälässä.

– Tällainen käytös tahraa Ferrarin brändiä ja aiheuttaa vahinkoa.

Kaiken muun lisäksi Ferrarilla on närkästytty Philipp Pleinin kengistä, jotka näkyvät kesäkuun lopussa julkaistussa kuvassa vihreän Ferrarin päällä. Ferrari on nimittäin luovuttanut tavaramerkkinsä valittujen kenkäsuunnittelijoiden käyttöön, ja vain näillä suunnittelijoilla on oikeus hyödyntää Ferrarin brändiä kaupallisissa tarkoituksissa.


– Pyydämme teitä poistamaan mainitut kuvat nettisivuiltanne ja sosiaalisen median kanavistanne 48 tunnin kuluessa.

Lakifirma uhkaa viedän asian oikeuteen, mikäli Plein ei tee työtä käskettyä ja poista kuvia. Ottaen huomioon, että kuva kirjeestä on julkaistu viisi päivää sitten, ja hänen Instagram-tililtään löytyy yhä Ferrarin mielestä sen mainetta tahraavia kuvia, on syytä olettaa, ettei Plein ole totellut asianajotoimiston käskyä.

– En voi edes sanoin kuvailla tällä hetkellä tuntemaani pettymystä ja inhotusta. Rakastan autoja ja erityisesti Ferraria. Ostin ensimmäiseni 10 vuotta sitten ja hiljattain hankin yhden äidilleni syntymäpäivälahjaksi. On naurettavaa, että saan heidän hyvänä asiakkaanaan tällaisen kirjeen, Plein puhisi Instagramissa.

Pleinin omaisuudeksi arvioitiin vuonna 2016 noin 160 miljoonaa euroa.

Lähde: The Drive

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja