Cristiano Ronaldon toimintaan käänteentekevä muutos – uusi päävalmentaja ylisti kritisoitua supertähteään: "Muuten..."

Manchester Unitedin päävalmentaja Ralf Rangnick sai aloittaa uransa Old Traffordilla voitolla, kun United kaatoi kotonaan Crystal Palacen 1–0.  

Unitedin ympärillä on pitkin kautta riittänyt kritiikkiä ja keskustelua, jotka ovat potkut saaneen päävalmentajan Ole Gunnar Solskjärin päätöksien ohella keskittyneet tähtihyökkääjä Cristiano Ronaldon pelaamiseen.

Ronaldon panos maalinteossa on ollut kiistaton myös Unitedissa tällä kaudella, mutta kritiikin ytimeen on noussut portugalilaistähden haluttomuus tehdä töitä puolustussuuntaan pallottomana. Tilastot ovat tukeneet arvostelua, jonka mukaan hän ei prässää käytännössä lainkaan vastustajien pallollisia pelaajia.

Vastaprässäyksen tai saksalaisittain ilmaistuna gegenpressingin isänä pidetyn Ralf Rangnickin alaisuudessa tahti oli kuitenkin välittömästi erilaista kuin aiemmin tällä kaudella.

– Olen erittäin tyytyväinen siihen, miten joukkue pelasi, etenkin ensimmäisen puolen tunnin ajan, prässääminen oli poikkeuksellista. Ainoa asia, mikä jäi puuttumaan, oli maali tai kaksi, Rangnick tuumaili Reutersin mukaan.

Rangnick peluutti Ronaldoa kärjessä yhdessä Marcus Rashfordin kanssa. Heidän takanaan operoivat Bruno Fernandes ja Jadon Sancho.

Rangnickin valitsemaa ryhmitystä saattoikin kuvailla numerosarjalla 4–2–2–2.

– Halusimme pelata kahdella hyökkääjällä, etenkin keskellä. Muuten, Cristiano Ronaldon työ pallottomana, ”chapeau”, Rangnick kehaisi erikseen.

Rangnick on selvästi lukenut Guardianinsa, jossa erityisesti asia on nostettu isosti esille tällä kaudella.

Kokeneen saksalaisvalmentajan kehu ei ollut täysin perusteeton, sillä Ronaldon kohentunut toiminta puolustussuuntaan on nähtävissä suoraan tilastoista.

Squawka Football -tilastopalvelun mukaan Ronaldo riisti pallon kolme kertaa hyökkäyskolmanneksella takaisin joukkueelleen, siis yhtä monesti kuin koko kaudella 11 aiemmassa ottelussaan.

Yhteensä Manchester United voitti pallon 12 kertaa vastustajalta omalla hyökkäyskolmanneksellaan.

Ottelun ainoa maali syntyi Ronaldon myötävaikutuksesta. Hyökkääjä syötti rangaistusalueen sisälle Mason Greenwoodille, joka puolestaan tarjoili taaksepäin keskikenttäpelaaja Fredille. Brassin kierteinen veto upposi kauniisti takakulmaan rangaistusalueen rajan takaa.

United on Valioliigassa kuudentena.

– Meidän kerättävä lisää nollapelejä puolustuspäässä ja luotava paremmin paikkoja hyökkäyspäässä. Kaiken kaikkiaan olin todella tyytyväinen siihen, miten pelasimme tänään, Rangnick totesi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja