Mainos

Componibili

Componibili kuulostaa lasten lorulta, mutta todellisuudessa se on vuonna 1969 suunnitellun säilytyskalusteen nimi. Iloisen ja hauskan Componibilin on suunnitellut vuonna 1918 syntynyt Anna Castelli Ferrieri, joka naituaan kemian insinöörin kiinnostui muovista sen eri muodoissa. Insinöörin perhe taas perusti designestä kiinnostuneille tutun yrityksen, Kartellin.

Componibiliä on valmistettu yhtäjaksoisesti tähän päivään saakka. Sitä on olemassa erikorkuisia moduleita, joita voi turvallisesti pinota päällekkäin korkeaksi torniksi, mutta yksikin sylinterinmuotoinen säilytin on oiva yöpöytä tai kylpyhuoneen kaappi. Componibili toimii missä huoneessa tahansa. Ja jos pyöreät muodot eivät miellytä, mallistosta löytyy myös kantikas vaihtoehto. Kippiovella varustettu on pikasiivouksen ystävän unelma. Lojuvat romut suorastaan lennähtävät kaapin uumeniin ja taas on siistiä!

Anna Castelli Ferrieri on saanut useita palkintoja mm. Compasso d’oron ja Componibili on päässyt New Yorkin Modernin taiteen museoon, monen kodin lisäksi!

Kuvauksen tuotteet: Kartell Flagstore, Erottajankatu, Helsinki, 09-611420, www.kartell.it

Toimittaja: Hanna Sumari

(T.i.l.a. 2.5.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.