Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Cocktailpalat glögin kanssa

Myllyn Paras
Julkaistu 11.11.2013 12:51(Päivitetty 11.11.2013 16:20)

Suolapähkinä-suklaamoussesydämet, Avokadotähdet ja Viikuna-juustokuut maistuvat pikkujoulujen tarjottavana.

noin 30 pientä tai 15-20 isoa

1 pkt Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g)

tai Lehtitaikinalevyjä (500 g)

tai Voitaikinalevyjä (500 g)

munaa voiteluun

chiliä, unikonsiemeniä ja kuminaa

Suolapähkinä-suklaamoussesydämien täyte:

100 g tummaa suklaata

2 dl kuohukermaa

1 dl suolapähkinärouhetta

Avokadotähtien täyte:

2 isoa kypsää avokadoa

1 rkl sitruunamehua

1 dl ranskankermaa

½-1 tl mustapippuria

½ tl yrttisuolaa

Viikuna-juustokuiden täyte:

150 g valkohomejuustoa

150 g viikunahilloa tai -hilloketta

Ota sydämen, tähden tai kuun muotoisella piparimuotilla sulaneesta taikinalevystä sydämiä, tähtiä tai kuita. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle koristeeksi sydämiin chiliä, tähtiin unikonsiemeniä ja kuihin kuminaa. Paista sellaisenaan 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

TÄYTE 1: Sulata suklaa tilkkaan kermaa varovasti, älä keitä. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi, lisää loppu kerma ja vatkaa vaahdoksi. Täytä halkaistut sydämet moussella, ripottele moussen päälle suolapähkinärouhetta.

TÄYTE 2: Halkaise avokado ja koverra sen sisus irti, valuta päälle sitruunamehua. Hienonna avokado sauvasekoittimella tai haarukalla ja sekoita yhteen ranskankerman kanssa. Mausta. Täytä halkaistut tähdet.

TÄYTE 3: Laita kuiden väliin teelusikallinen viikunahilloa ja siivu homejuustoa.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

MasterChef: Tyrnivalkosuklaajuustokakku ja kylmäsavuhärkärieskakakku – Jennyn reseptiKoko Suomi leipoo: Oton Metsämiehen näkkärit ja mini-pistaasikorvapuustitCocktailpalat parsamoussella, ricottalla ja paahdetulla pekonillaUudenvuoden pikkusuolaiset valmistuvat helposti ja nopeasti – poimi talteen maukkaat reseptitKääretorttukakkuMummo Ankan joulutortut
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:55
    Videopelit

    Löytyykö sinulta tällainen ohjekirja tai pahvikotelo? Voi olla satasien arvoinen: "Älkää hävittäkö"

  • 17:31
    Leivonta

    Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!

  • 16:07
    Ruoka

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä

  • 13:29
    Verkkokauppa

    Shein poisti lapsen näköiset seksinuket sivuiltaan – halpakauppasivustot syynissä Ranskassa

  • 11:05
    Ruoka

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"