Cocktailpalat glögin kanssa

Suolapähkinä-suklaamoussesydämet, Avokadotähdet ja Viikuna-juustokuut maistuvat pikkujoulujen tarjottavana.

noin 30 pientä tai 15-20 isoa

munaa voiteluun

chiliä, unikonsiemeniä ja kuminaa

Suolapähkinä-suklaamoussesydämien täyte:

100 g tummaa suklaata

2 dl kuohukermaa

1 dl suolapähkinärouhetta

Avokadotähtien täyte:

2 isoa kypsää avokadoa

1 rkl sitruunamehua

1 dl ranskankermaa

½-1 tl mustapippuria

½ tl yrttisuolaa

Viikuna-juustokuiden täyte:

150 g valkohomejuustoa

150 g viikunahilloa tai -hilloketta

Ota sydämen, tähden tai kuun muotoisella piparimuotilla sulaneesta taikinalevystä sydämiä, tähtiä tai kuita. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle koristeeksi sydämiin chiliä, tähtiin unikonsiemeniä ja kuihin kuminaa. Paista sellaisenaan 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

TÄYTE 1: Sulata suklaa tilkkaan kermaa varovasti, älä keitä. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi, lisää loppu kerma ja vatkaa vaahdoksi. Täytä halkaistut sydämet moussella, ripottele moussen päälle suolapähkinärouhetta.

TÄYTE 2: Halkaise avokado ja koverra sen sisus irti, valuta päälle sitruunamehua. Hienonna avokado sauvasekoittimella tai haarukalla ja sekoita yhteen ranskankerman kanssa. Mausta. Täytä halkaistut tähdet.

TÄYTE 3: Laita kuiden väliin teelusikallinen viikunahilloa ja siivu homejuustoa.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat