Catherine kärsii vakavasta ja harvinaisesta sairaudesta

Esikoistaan odottava Catherine kärsii brittihovin mukaan hypermesis gravidarum eli hyperemeesi -tilasta, joka on erittäin vakava alkuraskauden pahoinvoinnin aste.

Catherinen alkuraskauden pahoinvointi on ollut niin voimakasta, että hänet on otettu sairaalahoitoon. 30-vuotias herttuatar on ollut sairaalahoidossa maanantaiaamusta lähtien, jonne hänet toimitti hänen aviomiehensä, prinssi William. Catherine kiidätettiin sairaalahoitoon hänen vanhempiensa kotoa.

Catherine kärsii kaikkein voimakkaimmasta raskauspahoinvoinnista, joka voi pahimmillaan johtaa kuivumiseen ja painon laskuun. Lähteiden mukaan Catherine ei ole pystynyt pitämään sisällään mitään, ei edes nesteitä. Jo ennestään hoikalle Catherinelle sairauden seuraukset voivat olla kohtalokkaita, joten naisen olotilaa yritetään helpottaa sairaalassa. Yhtä voimakkaasta raskauspahoinvoinnista kärsii vain 1-2 prosenttiin odottajista. Pahoinvoivan odottajan olotilaa yritetään helpottaa suonensisäisellä nesteytyksellä sekä lääkehoidolla.

Asiantuntijoiden mukaan näin vakava pahoinvointi ei ole kuitenkaan vaarallista sikiölle ja äidille, jos se hoidetaan kunnolla. Raskauspahoinvointi alkaa yleensä kuudennella raskausviikolla jatkuen alkukolmanneksen ajan. Monella odottajalla pahoinvointi on kuitenkin ikävä seuralainen koko raskauden ajan.

Daily Mailin mukaan Catherine ja William eivät olisi halunneet kertoa raskaudesta vielä tässä vaiheessa, sillä Catherinen raskaus on aivan alkuvaiheessa. Näin ollen Catherinen raskaus on alkanut syksyllä, ja pienokaisen odotetaan syntyvän alkukesästä. Hovi ei ole vielä kertonut laskettua aikaa julkisuuteen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat