Caterham vahvisti kuskinsa – Kovalainen jäi rannalle

Caterham on vahvistanut viimeisenä F1-tallina ensi kauden kuljettajansa. Caterhamia ajavat tulevalla kaudella Kamui Kobayashi ja Marcus Ericsson. Tallin testi- ja varakuskit ovat Robin Frijns ja Alexander Rossi.

Japanilainen Kobayashi ajoi neljä kautta F1:ssä ennen kuin jää viime kaudella ilman kuljettajan paikkaa. Hän debytoi kaudella 2009 Toyotalla ja ajoi sen jälkeen BMW Sauberilla ja kaksi kautta Sauberilla. Hänen kovin saavutuksensa on kolmas sija vuonna 2012 kotikisassaan Suzukassa.

23-vuotias Ericsson on ajanut neljä edellistä kautta GP2-sarjaa. Ruotsalaiskuljettaja tekee tulevalla kaudella debyyttinsä F1-sarjassa.

Caterhamin kanssa kuskipaikasta neuvotteli myös Heikki Kovalainen, joka oli tallin kisakuski vuosina 2010-12. Hän jäi ilman kuskipaikkaa myös viime kaudella, mutta palasi vihreään haalariin testikuskina. Kovalainen ajoi kauden kaksi viimeistä kilpailua Lotuksella, kun Kimi Räikkönen meni selkäleikkaukseen.

Frijnsin ja Rossin nimeäminen tarkoittaa sitä, että Kovalainen ei toimi tulevalla kaudella Caterhamilla myöskään testikuskina.

Caterhamin kuljettajat olivat viime kaudella Charles Pic ja Giedo van der Garde. Van der Garde nimitettiin tiistaina Sauberin varakuljettajaksi.

Ensi kaudella F1-sarjassa ajaa siis kaksi suomalaista, Kimi Räikkönen Ferrarilla ja Valtteri Bottas Williamsilla.

Lue myös:

    Uusimmat