Caster Semenya hävisi oikeustaiston – naisten yleisurheilun testosteronirajat jäävät voimaan: "En anna Kansainvälisen yleisurheiluliiton lääkitä minua"

Sveitsin korkein oikeus on hylännyt mestarijuoksija Caster Semenyan tekemän valituksen yleisurheilun naisten juoksumatkoille asetetuista testosteronirajoista.

Semenya valitti Urheilun kansainvälisen vetoomustuomioistuimen CAS:n viimevuotisesta päätöksestä, joka estää häntä osallistumasta tietyille naisten juoksumatkoille ilman testosteronitasoa alentavaa lääkitystä.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto asetti vuonna 2018 naisten matkoille 400 metristä mailiin testosteronirajat.

Semenya, 29, on 800 metrin hallitseva olympiavoittaja, mutta ensi vuoden Tokion olympialaisissa hän ei voi puolustaa voittoaan ilman testosteroniarvoja alentavaa lääkitystä.

– Olen erittäin pettynyt päätökseen, mutta en anna Kansainvälisen yleisurheiluliiton lääkitä minua tai estää olemasta se, kuka olen, Semeneya kommentoi Reutersin mukaan.

Eteläafrikkalainen on toistuvasti ilmoittanut, ettei aio käyttää lääkitystä. Viimeisen vuoden aikana Semenya on osallistunut muun muassa naisten 200 metrille.

Semenya on voittanut 800 metrillä kaikkiaan kaksi olympiakultaa ja kolme MM-kultaa.

– Naispuolisten urheilijoiden syrjiminen tai terveytemme vaarantaminen luontaisen ominaisuuksiemme perusteella jättää Kansainvälisen yleisurheiluliiton historian väärälle puolelle, Semenya jatkoi.


      

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja