Casa de la Ermita Crianza 2001

Casa de la Ermita 2001

  • Bodegas Casa de la Ermita
  • Espanja
  • DO Jumilla
  • Alkon numero: 455467
  • Hinta. 13,48 €

Casa de la Ermita Crianza on luomutuote. Viini tulee Jumillan alueelta Kaakkois-Espanjasta. Alueen ilmasto on kesällä lämmin ja kuiva, minkä vuoksi luonnonmukainen viljely on siellä suhteellisen helppoa. Viini tehdään Monastrell eli ranskalaisittain Mourvèdre rypäleestä, joka kestää kuivuutta ja tarvitsee runsaasti auringon valoa ympäri vuoden. Näin ollen se sopii Jumillan olosuhteisiin erinomaisesti.

Tuottajan tarhat sijaitsevat lähellä "El Carche" nimistä luonnonpuistoa, jonka luonto on kaunista ja vaihtelevaa. Hankkiessaan nämä viinitarhat "Casa de la Ermita" otti alusta lähtien huomioon luonnonmukaisen viljelyn sekä alueen kauniin maaston. He noudattavat kaikkia EU:n luonnonmukaista viljelyä koskevaa lakia. Tämä tarkoittaa sitä, että minkäänlaisia kemiallisia aineita ei käytetä viljelyssä eikä tuholaisten torjunnassa. Casa de la Ermita on myös tuottanut Murcian maakunnan ensimmäisen luomuviinin

Viinin väri on Tumman kirsikan punainen ja hieman kehittynyt. Tuoksu on puhdas, runsas ja hillomainen sekä aavistuksen paahteinen. Mukana tuoksussa on kuivattua luumua sekä kuivattua viikunaa. Maku on kuiva ja runsaan hedelmäinen sekä hiukan paahteinen. Tämä täyteläinen viini tuo suuhun samoja elementtejä kuin tuoksussakin voi havaita. Tanniinit ovat pehmeät, joten suutuntuma on samettinen. Kokonaisuudessaan Casa de la Ermita Crianza on runsaan hedelmäinen ja mehevä viini, joka jättää pitkän jälkimaun.

Minkä kanssa?

Tällainen runsas viini vaatii rinnalleen runsaita makuja. Toisaalta pehmeät tanniinit vievät viinin runsaisiin tomaattisiin ja meheviin lihapatoihin, mutta kyllä tälle viinille sopii grillattu pihvi, etenkin jos mukana on hiukan Barbeque-tyyppisiä makuja. Juustoksi valitsisin Manchegon tai muun kovan ja aromaattisen juuston. Tarjoile viini noin 16–18 asteisena.

Viiniarvostelu: Sommelier Petri Pellinen / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja