Mainos

Caritan suunnitelma: Veikkola

Kohde on kaunis mansardikattoinen kaksikerroksinen talo, joka sijaitsee korkealla kauniilla järvirantatontilla. Kiinteistöön kuuluu myös rantasauna ja autotalli. Talossa ei ole juoksevaa vettä eikä sisäwc:tä. Lähdin tekemään suunnitelmaa siitä ajatuksesta, että talo myydään kesä- ja viikonlopputaloksi. Remontin budjetiksi annettiin 1 500 €.

Talon sisätiloissa vihreä väri on hyvin dominoiva. Vihreä yhdistettynä punaiseen (ulkovärit) sopii hyvin 1920-luvun taloihin, mutta sisätiloista haluan kuitenkin vähentää vihreää. Tarkoitukseni on tehdä talosta city-country -tyylinen, mikä tarkoittaa sitä, että sinne tuodaan moderneja vaaleita kalusteita ja kokonaisuutta maustetaan värikkäillä tekstiileillä. Myös remontti seuraa vaaleaa linjaa.

Olohuoneessa, ruokahuoneessa ja keittiössä katot ja kattolistat sekä pinkopahviseinät kaikissa houneissa maalataan valkoisiksi. (Tikkurila V503). Keittiön uuninurkkauksesta tulee myös valkoinen. Eteisen osittain poisrevityt pinkopahvit poistetaan kokonaan ja hirret jätetään näkyviin. Uunimuuri on valkoinen ja sen eteen sijoitetaan iso lipasto, jonka yläpuolelle ripustetaan peili. Tuulikaapin komeroista tehdään ulkovaatekaappeja.

Stailauksessa käytettään asunnossa olevia kalusteista niin paljon kuin mahdollista. Keittiön pöytä ja tuolit sopivat hyvin uuteen tyyliin. Keittiön viereisestä huoneesta teen ruokahuoneen. Siihen hankitaan iso vaalea ruokapöytä, tuolit ja senkki. Olohuoneeseen tulee iso vaalea ja muhkea sohva sekä nojatuoli. Väriä tuovat tekstiilit, punertava matto ja punaruskeat tyynyt. Talosta löytyi erilaisia mielenkiintoisia pikkuesineitä, joita voidaan käyttää koristeluun, esim. keinuhevonen, hauska pinnatuoli, lautashylly yms. Lisäksi tuodaan koreja, kynttilöitä, hedelmiä ja keramiikkaa koristeluun. Seuraavasta huoneesta tulee kirjasto, sinne laitetaan mukava nojatuoli, lattialamppu ja lipasto. Katto jätetään siellä tummaksi, sillä haluan luoda kirjastohuoneeseen omaa, kotoisen hämyistä tunnelmaa.

Mikäli rahaa vielä riittää yläkerran remontointiin niin maalataan sielläkin huoneiden seinät valkoiseksi. Rikkinäiset pinkopahvit poistetaan ja stailataan molemmat huoneet makuutiloiksi, toinen kahden aikuisen ja toinen kahden lapsen makuuhuoneeksi.

(Pientä pintaremonttia 12.12.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.