Camillan iPadille kävi hassusti taaperon käsissä – pikkuhakkeri jäi kiinni rysän päältä

Perheen pienten käsissä elektroniikkalaitteilla saattaa käydä hassusti.

Näin todisti myös Camilla, joka jakoi Facebookissa hupaisan kuvan tabletistaan, jonka perheen taapero onnistui lukitsemaan.

Tabletti löytyi sohvan takaa sen jälkeen, kun lapsi oli kokeillut Camillan mukaan ”muutaman kerran” syöttää laitteen salasanaa oikein. Äiti arvelee lapsen ehtineen naputella tabletin salasanoja noin vartin ajan, kunnes yritys paljastui äidillekin.

Tabletin näyttöön oli ilmestynyt lohduton teksti: ”iPad ei ole käytössä, odota 47 vuotta, 4 päivää, 15 tuntia ja 56 minuuttia ja yritä uudelleen”.

– Monta kertaa on koittanut salasanan laittaa väärin, mutta että 47 vuoden edestä, niin on ollut jo melkoinen koodari! Camilla kertoo MTV Digille.

Kyseessä onkin iOS-laitteissa ilmennyt bugi, joka liittyy laitteen päivämääräasetuksiin. Sittemmin uudemmissa päivityksissä korjattu ongelma asettaa laitteen päiväykseksi 1. tammikuuta 1970, jonka seurauksena lukitus näyttäisi kestävän vuosikymmeniä. Korjauksena Apple ohjeistaa tukisivustollaan, kuinka laitteen saa takaisin käyttöönsä.

Camilla kertoo, että iPadin ilmoittama aika on sittemmin laskenut oletetusti, mutta aivan 47 vuotta iPadin käyttöönottoa ei onneksi tarvitse odotella.

***


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja