Cajun-piirakka Kinuskikissan reseptillä

Kokeile Kinuskikissan herkullista piirakkareseptiä.

Pohja:
1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)

Täyte:
1 punasipuli
250 g jauhelihaa
1 iso valkosipulinkynsi
3 tl cajunmaustetta
1 rkl soijakastiketta
70 g tomaattipyrettä
125 g ruskeita papuja
120 g smetanaa
2 dl kevytmaitoa
3 munaa
100 g tortilla chipsejä (chili)
100 g juustoraastetta (esim. cheddar tai emmental)

Sulata taikina ja painele se korkeareunaisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (vuokaa ei tarvitse voidella). Hienonna punasipuli. Kypsennä jauheliha pannulla. Lisää loppuvaiheessa punasipuli ja murskattu valkosipulinkynsi hetkeksi aikaa pehmenemään. Sekoita joukkoon cajunmauste, soijakastike, tomaattipyre ja pavut. Yhdistä smetana, maito ja munat kulhossa. Lisää jauheliha-papuseos. Kaada vuokaan. Murskaa päälle tortilla chipsejä ja ripottele pinnalle juustoraastetta. (Jos haluat, että chipsit säilyvät rapeina, lisää ne juustoraasteen kanssa vasta 10–15 minuuttia ennen paistoajan täyttymistä.) Paista 200 asteessa 40 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun juustoraaste on saanut sopivasti väriä.

Resepti: Kinuskikissa

Lue myös:

    Uusimmat