Caitlin pelasti toisen naisen ahdistelulta puuttumalla tukalaan tilanteeseen: "Kukaan junassa ei vaikuttanut häiriintyvän siitä"

Nainen putosi jäihin – videon netissä nähneet kommentoivat ulkonäköä 0:47
Amerikkalainen Korisa liukastui ja putosi laiturilta jäihin. Naisen kauheasta kokemuksesta jaettiin opetusmielessä video, jonka kommentoijat keskittyivät kuitenkin ihmettelemään vain Korisan ulkonäköä!

Caitlin päätti puuttua tilanteeseen nähtyään miehen kourivan itseään toisen naisen edessä.

New Yorkissa asuva Caitlin päätyi pelastamaan toisen naisen seksuaaliselta ahdistelulta ja kuvaamaan tilanteen nettiin. Naisen TikTok-video saavuttikin miljoonayleisön, kertoo Buzzfeed.

Aluksi Caitlin julkaisi TikTok-videon ahdistelutilanteesta musiikilla höystettynä, mutta sai pian pyynnön julkaista video ilman taustamusiikkia. Nainen julkaisikin koko keskustelun, mutta päätyi poistamaan sen myöhemmin.

"Ahdistelet ihmistä seksuaalisesti, enkä aio antaa sinun tehdä niin"

Caitlin oli metrossa ollessaan huomannut ahdistuneelta vaikuttavan naisen ja miehen, joka puhui tälle asiattomia. Hän päätti puuttua tilanteeseen, ja pani puhelimensa videoimaan tapausta.

Videolla mies syytti Caitlinia asioihinsa sekaantumisesta, mihin Caitlin vastaa "mitä pitäisi tehdä, kun huudat satunnaiselle naiselle peniksestäsi".

– Ahdistelet ihmistä seksuaalisesti, enkä aio antaa sinun tehdä niin, se ei ole oikein, Caitlin sanoo videolla.

Raivostunut mies kysyi Caitlinilta esimerkiksi, onko hän feministi.

– Jos minun täytyy olla sitä, kaveri, jotta saan sinut lopettamaan toisen ihmisen ahdistelemisen, Caitlin kuittasi.

"Kukaan junassa ei vaikuttanut häiriintyvän siitä"

Haastattelussa Caitlin kertoi havainneensa ahdistuneenoloisen naisen metrossa. Mies naisen vieressä kuvaili graafisesti, millaisia seksuaalisia tekoja haluaisi tehdä naiselle.

– Katselin ympärilleni nähdäkseni, kuka muu on vaunussa, ja me vaikutimme olevan ainoat naiset siellä. Kolme muuta miestä istui lähellä. Kukaan junassa ei vaikuttanut häiriintyvän siitä, mitä oli meneillään, Caitlin kuvailee.

– Mies nousi ylös ja käveli naista kohti, kouri penistään ja tuijotti naista.

Caitlin alkoi tuijottaa miestä ja lopulta kaksikko ajautui sanaharkkaan, koska mies syytti Caitlinia tilanteeseen puuttumisesta.

Alkuperäinen, musiikkia sisältävä versio videosta. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Video vetosi miljooniin, naisilta satoi kiitosta

– En oikeastaan ajatellut, että kukaan välittäisi videosta paljoakaan. Olen tottunut siihen, että ihmiset sanovat minun olevan "liikaa", tai että tuollaiset [ahdistelevat] ihmiset pitäisi vain jättää huomiotta, Caitlin sanoo.

Video kuitenkin vetosi miljooniin, ja Caitlin on saanut naisilta viestejä, joissa häntä kehutaan rohkeaksi. Caitlin huomauttaa, että videon tilanne on yleinen ja moni nainen joutuu vastaavanlaisen ahdistelun ja häirinnän kohteeksi.

– Yhteiskunnassamme meidät on koulutettu huolehtimaan omista asioistamme. Huutelu ja rajojen rikkominen ovat asioita, joihin naisen pitää vain tottua. Sillä, miten olet pukeutunut tai mitä teet, ei ole merkitystä. Suurin osa miehistä silti olettaa, että voi avoimesti seksualisoida muita ihan miten haluaa, Caitlin kuvaa.

– Melkein jokainen nainen voi kertoa lukemattomia tapauksia, joissa hän on kokenut samaa, miten tunkeilevalta ja hyökkäävältä se tuntuu, ja yleinen teema on, että kukaan sivullinen ei koskaan sano mitään pysäyttääkseen tilanteen. Rikkoakseen kierteen ihmisten täytyy haluta sanoa jotakin, kun he näkevät jotakin.

Caitlin kertoo, ettei jutellut naiselle metrossa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Kun näet jotakin ja sisimmässäsi tiedät, että se on väärin..."

Catlin kertoi toisella videollaan, että katuu sitä, ettei jutellut ahdistelluksi joutuneen naisen kanssa. Hän kuitenkin sanoo, että halusi pitää miehen huomion itsessään, jotta tämä ei palaa ahdistelemaan naista.

Caitlin kertoo uskaltaneensa sanoa jotakin tilanteessa, koska on nähnyt muiden naisten toimivan samoin. Hän ei myöskään ollut junassa yksin. Nainen toivookin nyt, että voisi videollaan rohkaista muita.

– Kun näet jotakin ja sisimmässäsi tiedät, että se on väärin, arvioi tilanteeseen puuttumisen riskit, ja jos asiaan puutuminen on turvallista sinulle ja muille asiaan liittyville, tee se.


Lue myös:

    Uusimmat