Mainos

Bruce Oreck on ylpeä saadessaan Kaurismäen veljesten legendaarisen Corona-baarin Konepajalle: "Nämä herrat ovat instituutio"

17:31

Legendaarinen baari avaa uudessa osoitteessaan ensi maaliskuussa. Ohjaajaveljekset ja Yhdysvaltain ex-suurlähettiläs Bruce Oreck kertoivat suunnitelmistaan tänään tiedotustilaisuudessa Konepajalla.

Etelä-Helsingissä Eerikinkadulla yli 25 vuotta sijainnut Corona-baari on löytänyt uudet toimitilat. Ohjaajaveljesten Aki ja Mika Kaurismäen osin omistama Coronan, ravintolat Moskovan ja Dubrovnikin sekä elokuvateatteri Andorran kattava kulttuurikompleksi muuttaa kokonaisuudessaan Vallilan Konepajalle.

Konepajan suurin omistaja on entinen Yhdysvaltain suurlähettiläs Bruce Oreck, joka osti tilat VR:ltä noin vuosi sitten 11 miljoonalla eurolla.

– Olen ylpeä, että saan työskennellä näiden herrojen kanssa. He ovat instituutio, Oreck kehuu Kaurismäkiä MTV Uutisille.

Aki Kaurismäki: ”Coronan häätöilmoitus tuli sopivaan aikaan”

Coronan entisiin tiloihin Eerikinkadulle avataan vuoden 2020 loppupuolella hotelli. Baari sai tiedon vuokrasopimuksen loppumisesta viime vuoden lokakuussa.

– Oikeastaan häätöilmoitus tuli otolliseen aikaan, Aki Kaurismäki kertoi tiedotustilaisuudessa.

– Samaan aikaan tulivat ensimmäiset uutiset siitä, että herra Oreckin ja hänen kumppaniensa hanke ottaa tulta alleen. Otimme yhteyttä majataloon, ja kysyimme onko tilaa.

Konepaja tuntui passelilta paikalta siksikin, että siellä on yksinkertaisesti tilaa.

– Koska siirrämme koko konseptimme, tarvitsemme suuret toimitilat. Sellaisista on Helsingissä niukasti tarjontaa, Mika Kaurismäki selvensi.

Hän vertasi Coronan konseptia esimerkiksi Berliinissä ja Lissabonissa sijaitseviin samankaltaisiin ravintola- ja kulttuurikeskuksiin.

Oreck: ”Tässä ei ole kyse asioiden myymisestä, vaan elämyksien tarjoamisesta”

Konepajan puuhamies Oreck on kaupan alusta saakka hokenut, että paikasta ei tule ostoskeskusta.

– Menkää Amazoniin, jos haluatte ostella tavaroita. Täällä ei ole kyse niistä, vaan elämyksistä, hän julisti tiedotustilaisuudessa.

– Helsingissä on kaikenlaisia teknologian startupeja, mutta missä ovat ruoka- ja taidealan startupit? Me haluamme tarjota niitä!

Kaurismäet eivät pelkää, että ”hypyksi tuntemattomaan” kutsuttu muutto Vallilaan karkottaisi vanhoja asiakkaita.

– Puolet meidän asiakkaistamme on muutenkin kotoisin näiltä kulmilta, Aki Kaurismäki tokaisi.

Pop-up-Corona nousee jo kesällä, vanhojen tilojen naapuriin uusi baari

Coronan tulevaisuus etenee tiedostustilaisuuden mukaan vauhdilla. Kaurismäet lupailevat, että valmis baari avaa Konepajalla ensi maaliskuussa. Siihen saakka tiloihin pystytetään pop-up-baari, jonka on tarkoitus aueta heinä-elokuun aikana. He kertovat aikovansa siirtää vanhat tilat Vallilaan liki sellaisenaan.

– Elokuvateatteri Andorra siirtyy nykyisessä kuosissaan tänne, Dubrovnik ja Moskova taasen kaksi kertaa isompina, Aki Kaurismäki maalaili.

– Elokuvasaleja tulee kaksi tai neljä, riippuen sopimuksista.

Kokonaan Kaurismäet eivät etelä-Helsinkiä jätä: Coronan lähellä sijaitsevan Lapinlahden puistikon nurkille avataan Honolulu-niminen ravintola, ”ehkä jo heinäkuussa”.

Eerikinkadun Corona sulkee ovensa huomenna 19.6.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja