Broileria Alabamasta , Papuja uunissa ja Papuja ja appelsiinia 12.3.2000

toim. Sari-Leena Heilanen

Broileria Alabamasta


500g broileria ( rinta- tai reisipaloja)
1/2 dl maitoa
1 dl korppujauhoja
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl chilijauhetta
Kasta broileripalat maitoon. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa. Pyörittele maidossa kastetut broilerit korppujauhemausteseoksessa.
Aseta palat leivinpaperille uunipellille ja paista 200C asteessa noin tunnin ajan.

Papuja uunissa


250g valkeita papuja
liottamiseen:
vettä ja
1 rkl suolaa

uunivuokaan:
2 sipulia lohkoina
2 rkl siirappia
1tl suolaa
6 kokonaista neilikkaa
6 dl vettä
1 rkl voita
Liota papuja vedessä yön yli. Kaada vesi pois. Laita kattilaan vettä ja keitä papuja vedessä noin puolisen tuntia. Valuta keitin vesi pois.
Laita pavut uunivuokaan, mieluiten kannelliseen. Laita uunivuokaan lisäksi lohkotut sipulit, siirappi, suola, neilikat ja vesi sekä voi.
Peitä vuoka kannella ja pane 175C asteiseen uuniin noin 2 1/2-3 tunniksi. Ota kansi pois viimeiseksi puoleksi tunniksi, jotta papupaistos saa väriä.

Papuja ja appelsiinia


6 siivua pekonia
1-2 silputtua sipulia
1 purkillinen säilykepapuja
1 tl ranskalaista sinappia
1 rkl fariinisokeria tai ruokosokeria
1 rkl siirappia
2 kuorittua ja siivutettua appelsiinia
Paista pekoni kypsäksi paistinpannulla. Ota pekoni pannulta ja murentele. Paista silputtu sipuli pekonin rasvassa paistinpannulla. Laita uunivuokaa pavut, paistetut pekonit ja sipulit, pavut, sinappi, sokeri sekä siirappi. Asettele appelsiini viipaleet papujen päälle. Paista uunissa 175C asteessa noin 2 tuntia.

Lue myös:

    Uusimmat