Brittitutkimus: Nämä 3 tekijää ovat toimivalle parisuhteelle tärkeimmät

Tuore tutkimus paljastaa kolme kaikkein arvostetuinta piirrettä parisuhteen hyvinvoinnin kannalta.

Tuoreessa brittitutkimuksessa ihmisiltä kysyttiin, mitkä ovat heidän mielestään parisuhteen kestävyyden kannalta tärkeimpiä tekijöitä. Tutkimuskohteilla oli kuusi vaihtoehtoa, joista heidän tuli valita kaksi mieluisinta.

Valittavana oleviin vaihtoehtoihin kuuluivat rehellisyys, kommunikaatio, sitoutuminen, hyvä seksielämä, yhteiset kiinnostuksen kohteet ja samankaltainen luonne.

Hyvässä parisuhteessa on usein paljon hyviä puolia, mutta tärkeimmiksi tekijöiksi lukeutuivat rehellisyys, kommunikaatio sekä sitoutuminen.

Rehellisyys

Luottamus on kaikkein tärkeintä hyvässä parisuhteessa, joten kumppanilleen kannattaa olla aina rehellinen. Epärehellisyys johtaa nopeasti hankaliin luottamusongelmiin.

Kommunikaatio

On äärimmäisen tärkeää keskustella kumppanin kanssa kaikista asioista, jotka aiheuttavat päänvaivaa. Joskus keskustelun aloittaminen saattaa tuntua hankalalta. The Secrets of Happily Married Women -kirjan kirjoittanut Scott Haltzman kuitenkin kertoo, että vakavia keskusteluita on helpompi käydä esimerkiksi autossa, koska tällöin kumppania ei ole pakko katsoa silmiin koko ajan. Keskustele kumppanisi kanssa aivan arkipäiväisistäkin asioista ja muista joka päivä kysyä kumppaniltasi hänen päivästään.

Sanaton kommunikointi on myös tärkeää. Pienillä teoilla voi helposti osoittaa kumppanilleen tunteensa sanomatta sanaakaan. Tuo hänelle esimerkiksi kuppi kahvia aamulla tai osta hänelle kaupasta tullessasi levy suklaata.

Sitoutuminen

Sitoutumisen kumppaniinsa voi osoittaa lukemattomilla tavoilla. Jätä joskus esimerkiksi ilta kavereiden kanssa välistä ja vie kumppanisi yllättäen elokuviin. Tehkää yhdessä suunnitelmia tulevien lomien varalta ja ota hänet mukaan työpaikan juhliin tai ystäväsi häihin.

Lue myös:

    Uusimmat