Brittiprofessorilta hämmentävä lausunto: Ylipainoisten tulisi aloittaa työt myöhemmin – vähentäisi ahdistusta?

1:06

Professorin mukaan ruuhka-aikojen välttely parantaisi lihavien mielenterveyttä.

Katso yllä olevalta videolta, miten vaa'an lukema voi hämätä.

Brittiprofessori Stephan Bevan on hätkähdyttänyt lausunnollaan, jossa hän ehdotti ylipainoisten työntekijöiden aloittavan työnsä normaalipainoisia myöhemmin. Näin he voisivat Bevanin mukaan välttyä ruuhkien aiheuttamalta ahdistukselta.

Asiasta kertovat muun muassa brittimediat Metro sekä Daily Mail.

Bevan esitteli näkemyksiään Viennassa järjestetyssä ylipainoa käsittelevässä European Congress of Obesity -kokouksessa. Bevan itse työskentelee brittiläisessä Institute of Employment Studies -tutkimuslaitoksessa.

Ylipainoiset ahdistuvat julkisissa liikennevälineissä?

Bevanin mukaan ruuhka-aikoina julkisissa liikennevälineissä ahdistuvat ylipainoiset hyötyisivät siitä, että he tulisivat myöhemmin töihin tai tekisivät töitä kotona. Ruuhka-aikojen välttely suojaisi Bevanin mielestä ylipainoisten mielenterveyttä.

– Kyseessä voi olla työaika tai kyseessä voi olla ymmärryksen lisääminen koskien sitä, että joku voisi saapua paikalle vasta kello kymmenen, koska julkisen liikenteen käyttö aiheuttaa heille ongelmia tai ahdistusta, Bevan sanoi.

Bevan myös lisäsi, että ylipainoa tulisi hoitaa kuin muitakin kroonisia terveysongelmia, eikä ylipainoisia tulisi syrjiä työpaikoilla. Hän muistuttaa, että ylipaino on piirre, jonka pilkkaaminen on yleisesti hyväksyttyä. Jotkut voivat kokea sen jopa velvollisuudekseen.

Ehdotus herätti vastarintaa

Kaikkien mielestä Bevanin lausunto ei ollut omiaan parantamaan ylipainoisten asemaa.

– Tämä on naurettava ajatus, joka vain lisää negatiivisia tunteita ylipainoisia kohtaan, toteaa Institute of Economic Affairs -ajatuspajassa työskentelevä Chris SnowdonDaily Mailin haastattelussa.

Snowdon myös huomauttaa, että ylipainon perusteella annetut etuoikeudet voisivat aiheuttaa lumipalloefektin.

– Jos ylipainoisille annetaan erityisiä vapauksia, eikö niitä pitäisi antaa myös tupakoitsijoille, alkoholisteille ja peliriippuvaisille? 

***

10:36

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja