Brittiperheessä takapuolet pyyhitään vanhoihin vaatteisiin: "Se kuulostaa ankealta, mutta ei oikeasti ole sitä"

Pikkuisen lisää sukanvarteen? Tässä helpot rahansäästökikat 0:45
Eikö vessapaperissa säästäminen ole sinun juttusi? Testaa näitä helppoja rahansäästökikkoja, joilla saat pikkuisen lisää sukanvarteen.

Brittinainen kertoo The Sunille säästäneensä 1200 puntaa tekemällä itse vessapaperia vanhoista vaatteista.

Kun koronapandemia iski vuosi sitten, kauppojen hyllyt tyhjenivät pehmopapereista. Hamstrauksesta johtuva vessapaperipula nosti pinnalle innovaation, johon moni on suhtautunut vähintään varauksellisesti: kestovessapaperin.

Englantilainen neljän lapsen äiti Francesca Jones, 40, perheineen naureskeli, kun ihmiset panikoivat vessapaperin riittävyydestä. Nainen on käyttänyt usean vuoden ajan kestovessapaperia, jota hän valmistaa vanhoista vaatteista.

Francesca myöntää, että tapa on herättänyt joissain ihmisissä kuvotusta, mutta hän ei muiden mielipiteistä välitä.

– Se on parempi minulle ja ympäristölle, Francesca sanoo The Sunille.

Lisäksi kestovessapaperin käyttäminen tavanomaisen vessapaperin sijaan säästää noin 340 euroa vuodessa. Neljän vuoden aikana säästöön on kertynyt reilut 1300 euroa.

Vessapaperia vanhoista vaatteista

Perheessä vessapaperina käytetään vanhoista vaatteista revittyjä rättejä, jotka on varastoitu pöntön viereen. Käytetyt rätit pistetään luonnollisesti toiseen, kannelliseen koriin.

Likaiset rätit pestään kerran viikossa pesukoneessa 60-asteessa. Kuivumisen jälkeen ne otetaan uudelleen käyttöön.

Puhtaampaa jälkeä kestovessapaperilla

Perhe käyttää kestovessapaperia ympäristöä säästääkseen. Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Francesca kokee, että itsensä puhdistaminen kestovessapaperilla antaa siistimmän lopputuloksen. Ennen pyyhkimistä rätti kostutetaan vedellä.

– Se saattaa kuulostaa ankealta, mutta ei oikeasti ole sitä. Itse asiassa pidän sitä hygieenisempänä kuin tavallisen raapivan ja epämiellyttävän vessapaperin käyttöä, Francesca perustelee.

Hän ei ole ainut, joka suosittelee unohtamaan tavallisen vessapaperin käytön. Ihmisten vessakäyttäytymistä tutkinut ja aiheesta kirjan kirjoittanut brittitoimittaja Rose George on sanonut, ettei kuiva paperi poista ulostetta kunnolla. Lisäksi kovat pyyhkimisotteet voivat aiheuttaa peräaukkoon kivuliaita hankaumia.

Tavallinen vessapaperirulla vieraita varten

Fransesca sanoo, ettei hänen perheellään ei ole aikomustakaan palata käyttämään tavanomaisempaa vessapaperia, jota he pitävät tarpeettomana keksintönä.

Ympäristötietoiset perheenjäsenet ovat ylpeitä voidessaan vähentää tuottamansa jätteen määrää. Tämä näkyy myös siinä, että perheen lapset on vauvoina puettu kestovaippoihin ja Francesca käyttää kuukuppia.

Vieraita varten kodissa on kuitenkin pieni määrä perinteistä vessapaperia, Francesca paljastaa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Uusimmat