Koronapaniikki tyhjensi vessapaperihyllyt – äidin luova ratkaisu herättää puistatusta: "Synkin asia, jonka olen nähnyt netissä tänään"

Näin peset kätesi ja suojaudut tartunnoilta 1:15
Huolellinen käsihygienia pienentää tartuntatautien riskiä. Katso videolta, miten peset kätesi oikein.

Uudelleen käytettävästä vessapaperista on tarjottu ratkaisua Australiaa riivaavaan vessapaperipulaan, kertoo The Sun.

Ratkaisuksi vessapaperipulaan on tarjottu kestovessapaperia. Kyllä, luit oikein. On olemassa vessapaperia, jota on tarkoitus käyttää useamman kerran.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Kestovessapaperirulla koostuu kangaspaloista, jotka voi pestä, kuivata ja käyttää uudelleen. Niitä suositellaan käytettävän vain ”ykköshädällä”, jotta perinteistä vessapaperia säästyy isompaa hätää varten. Innovaation on ottanut nimiinsä australialainen äiti Eloise Marsh.

”Synkin asia, jonka olen nähnyt netissä tänään”

Siinä missä toiset pitävät keksintöä innovatiivisena ja hyödyllisenä ratkaisuna vessapaperipulaan, toisia jo pelkkä ajatus kestopyyhkimistä kuvottaa. Moni sanoo käyttävänsä mieluummin sanomalehteä kuin viskaavansa kestovessapaperia pesukoneeseen, jossa pesee myös esimerkiksi pyyhkeitä ja vaatteita.

– Ei ole pienintäkään mahdollisuutta, että laittaisin tuollaisen pesuun sen jälkeen, kun mieheni on käyttänyt sitä. Pesukoneeni kasvattaisi jalat ja muuttaisi pois, eräs nainen vitsailee The Sunin jakamalle uutiselle.

– Tämä on todennäköisesti synkin asia, jonka olen nähnyt netissä tänään, toinen kirjoittaa.

Moni kuitenkin huomauttaa, etteivät ihmiset päivittele samalla tavalla vauvojen kestovaippojen käyttöä. Koronaviruksen yhteydessä kestopaperin käytössä tulee tosin ottaa huomioon, että tartunta on mahdollinen myös ulosteesta. Vieraita varten kannattaakin varata tavallista vessapaperia.

Lue myös:

    Uusimmat